Arxiki

Με παιχνίδια και ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι μαθητές του Δημ. Σχολείου Γόμφων, παρουσία των γονιών τους, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η όλη εκδήλωση είχε ως σκοπό την περιβαλλοντική ενημέρωση & τις κλιματικές αλλαγές, καθώς & την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ανακύκλωση μέσα από παρουσιάσεις των ίδιων, οι οποίες ανταποκρίνονται στο γνωστικό τους επίπεδο, ακολουθώντας σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.

Οι μαθητές μπορούν μέσα από την αμφίδρομη συνεργασία να αποκτήσουν γνώσεις και κίνητρα, δεξιότητες και περιβαλλοντική συνείδηση για να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης με τους μπλε κάδους, παρέχοντάς τους πρακτικές οδηγίες, να μεταφέρουν τη γνώση στις οικογένειές τους αλλά και να υιοθετήσουν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα οι μαθητές της Α’ & Β’ τάξης παρουσίασαν ένα σκετσάκι με τίτλο» ‘Ο χορός της ανακύκλωσης. Ανακυκλώνω τώρα!» & οι μαθητές της Γ’ & Δ’ τάξης παρουσίασαν σκετς με θέμα τις «Κλιματικές αλλαγές», καθώς & μια δραματοποίηση σχετικού μαθήματος, που εμπεριέχεται στο βιβλίο της Γ’ τάξης, ενώ έκλεισαν την όμορφη αυτή τους εκδήλωση με τραγούδια αφιερωμένα στην αξία & σημασία του νερού στον κόσμο μας.

Στο πλαίσιο αυτό & εν όψει & της αντιπυρικής περιόδου, κλήθηκε & παρέστη με πυροσβεστικό όχημα, ομάδα τεσσάρων πυροσβεστών & επικεφαλής τον αναπληρωτή προϊστάμενο του Π.Κ. Πύλης, Πυρονόμο κ. Γ. Καραχάλιο, οι οποίοι παρουσίασαν στους μαθητές το έργο του πυροσβεστικού σώματος, πώς αυτό & με ποια μέσα επιτυγχάνεται σε διάφορες περιπτώσεις, όπως πυρκαγιές σε δάση, κτίρια, τροχαία ατυχήματα, κ.ά., ενώ τα παιδιά για μια στιγμή μπήκαν στον ρόλο του πυροσβέστη & φορώντας τις ειδικές στολές, χειρίστηκαν κάποια εξαρτήματα όπως το πιστόλι πυρόσβεσης, ειδικές μάσκες, κράνη κ.λ.π., γεγονός που τα ενθουσίασε καθολικά!

DSC01853

 

DSC01854

DSC01855

DSC01856

DSC01857

DSC01859

DSC01860

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…