5o Gymnasio (5)

Σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, στο πλαίσιο διευκόλυνσης της μετάβασης μαθητών/τριων Δημοτικών σχολείων στο Γυμνάσιο. Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο αποτελεί μια ολόκληρη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει όλες τις περιπλοκές που συνεπάγεται μια αλλαγή, μια μετάβαση.

Έτσι, μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του 12ου, 17ου   και 30ου  Δημοτικού Σχολείου κλήθηκαν να επισκεφθούν  το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Οι μικροί μαθητές/τριες  είχαν την ευκαιρία να εγκλιματιστούν στο μελλοντικό τους σχολικό περιβάλλον και να εξοικειωθούν με τη νέα βαθμίδα εκπαίδευσης.

Τους μικρούς μαθητές υποδέχτηκε η διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων κ. Σμιξιώτη Φανή και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου. Την περιήγηση στους χώρους του σχολείου ανέλαβαν μαθητές του 5ου   Γυμνασίου οι οποίοι μεταξύ των άλλων μίλησαν για την εμπειρία τους στο Γυμνάσιο, τα συναισθήματά τους και τις προσδοκίες τους. Ενθάρρυναν τους μικρούς μαθητές στα πρώτα τους βήματα και τους ενέπλεξαν σε διαδραστικά παιχνίδια μάθησης.

Η κ.  Βακουφτσή οδήγησε τους μαθητές/τριες στο Εργαστήριο Πληροφορικής όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας στο διαδραστικό πίνακα και να πειραματιστούν με τα ρομποτάκια του σχολείου. Στη συνέχεια από τον κ. Καρκανιά και την κ. Μπάλια ενημερώθηκαν για  το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου. Οι μαθητές/τριες κατέληξαν στο Γυμναστήριο του σχολείου όπου τους περίμενε ο κ. Καλλιάρας. Εκεί είχαν  την ευκαιρία να δοκιμάσουν αντοχές και δυνάμεις .

Τα παιχνίδια γνώσεων και δεξιοτήτων  δημιουργήθηκαν  από τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου ειδικά για τους μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού ώστε με ευχάριστο, φιλικό και παιγνιώδη τρόπο να τους προετοιμάσουν για τη αλλαγή που θα μπει στη ζωή τους.

Ευχαριστούμε πολύ τους /τις μαθητές/τριες του  5ου Γυμνασίου Χύτα Λαμπρινή, Τσιτσικά Αποστολία, Βαΐου Φίλιππος, Τσάτσος Δημήτριος, Τσιαντούλα, Αθηνά, Τσιούνη Ολυμπία-Χριστίνα, Χύτου Ευθυμία που συμμετείχαν στην υποδοχή καθώς και το Εργοστάσιο Γάλακτος Τρικάλων για τα σοκολατούχα γάλατα που προσέφερε  στους μαθητές.

5o Gymnasio (1)

5o Gymnasio (2)

5o Gymnasio (3)

5o Gymnasio (4)

5o Gymnasio (6)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Νέους δρόμους συνεργασίας στα αγροτικά προϊόντα ανοίγει η συνάντηση Αυγενάκη με τον Κινέζο ομόλογό του

Συμφωνίες για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εμβαθύνουν τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας στο…