Tension outside the Athens University of Economics on Feb. 25, 2020. /Ένταση έξω από την ΑΣΟΕΕ καθώς ομάδα ατόμων έστησαν οδοφράγματα διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό με τον ένστολο που έβγαλε όπλο στον χώρο του Πανεπιστημίου, Αθήνα 25 Φεβρουαρίου 2020.

Από τους ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία θα συγκροτηθούν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι  “ομάδες φύλαξης των ΑΕΙ”, οι οποίες θα έχουν “έδρα” τα Πανεπιστήμια, όπως  ΕΚΠΑ και ΕΜΠ στη Πανεπιστημιούπολη, το ΟΠΑ, στην Πατησίων, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Πατρών

Οι ομάδες αυτές, ανακοίνωσε σήμερα υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα τοποθετηθούν στο δεύτερο 15μερο του Απρίλη  μέχρι να γίνουν οι 1.030 προσλήψεις το Φθινόπωρο για τη συγκρότηση  των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), .

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  για τη συνεχιζόμενη κατάληψη στο ΑΠΘ το ξεκαθάρισε ότι   «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα. Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία».

Πηγή:e-dimosio.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…