E65 Trikala

 

«Μετά την τελετή παράδοσης τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65 πριν λίγες βδομάδες στην περιοχή μας, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ήρθε και το «χαράτσι» για τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλίας και τους οδηγούς που θα χρησιμοποιούν έναν τυφλό αυτοκινητόδρομο στην κυριολεξία, αφού δεν έχει πρόσβαση ούτε στην ΠΑΘΕ, ούτε στην ΕΓΝΑΤΙΑ.

Για τη διαδρομή Τρίκαλα – Ξυνιάδα, μήκους 80 χιλιομέτρων, το κόστος των διοδίων στους δυο μετωπικούς σταθμούς (Τρίκαλα – Σοφάδες) φτάνει τα 5€, ενώ με την ολοκλήρωση του δρόμου ως τη Λαμία το κόστος θα ανέβει 11€.

Η έξοδος από την οδική «απομόνωση» της Δυτικής Θεσσαλίας, με την κατασκευή μέρους του Ε65, θα κοστίζει ακριβά.

Τη στιγμή που εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι έχουν χρυσοπληρώσει την κατασκευή σύγχρονων δρόμων μέσω της φορολογίας ,των τελών κυκλοφορίας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, τους υπέρογκους φόρους για αγορά αυτοκινήτου, τα ασφάλιστρα, κ.α.,  ξανακαλούνται να πληρώσουν κι άλλους φόρους με νέα διόδια.

Ο λαός πλήρωσε χρυσάφι για την κατασκευή των δρόμων και θα συνεχίσει να πληρώνει χρυσάφι για τη χρήση τους.

Μόνοι κερδισμένοι είναι οι κατασκευαστικοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους και εισπράττουν τεράστια ποσά. Είναι τεράστιο ψέμα όσοι ισχυρίζονται, ότι τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις γίνονται για καλύτερους δρόμους, θέλοντας να κρύψουν ότι το κριτήριο για την κατασκευή και τέτοιων έργων είναι το κέρδος των μεγαλοεργολάβων.

Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους, το λαό, που δοκιμάζεται από την κρίση και την ανεργία, να χρυσοπληρώνει συνεχώς και για τους δρόμους!

Ο λαός μας όμως έχει δικαίωμα να κινείται δωρεάν σε σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους κάτω από έναν ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισής τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλης εκφράζει την αντίθεσή του στο νέο φόρο που προκύπτει λόγω της κατασκευής των νέων σταθμών διοδίων στην περιοχή μας και απαιτεί από την κυβέρνηση :

  • Την κατάργηση άμεσα όλων των διοδίων.
  • Την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Ελεύθερη διέλευση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο».

 

Ο Δήμαρχος                                             Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας μέσω του gov.gr

Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένε…