Arxiki

Σεμινάριο με αποδέκτες τους υπαλλήλους του Δήμου Πύλης & κυρίως αυτών που στελεχώνουν Υπηρεσίες του Δήμου που εκτελούν ανάληψη & εξόφληση δαπανών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημ. Κατάστημα Πύλης & την αίθουσα συνεδριάσεων αυτού.

Το σεμινάριο διοργάνωσαν ο Δ. Πύλης & η Οικονομική Υπηρεσία αυτού, με βασικό ομιλητή τον κ. Θανάση Παζαρλόγλου, Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κουρδελιού – Ευόσμου.

Σκοπός του εν λόγω σεμιναρίου ήταν η ανάδειξη πιθανών ατελειών οι οποίες υπάρχουν στην εφαρμογή του «Κλεισθένη» σε θέματα οικονομικής διαχείρισης. Ο Ν.4555/2018 «Κλεισθένης» εκτός του ό,τι προέβλεψε & επέβαλλε την απλή αναλογική ως το εκλογικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, περιλαμβάνει & μια σειρά άλλων θεμάτων, που αφορούν στην καθημερινότητα των Υπηρεσιών & κατ’ επέκταση στην καθημερινότητα των πολιτών.

Επειδή λοιπόν σ’ αυτόν το Νόμο υπάρχουν & καινούργιες διατάξεις που προβλέπουν έναν διαφορετικό τρόπο επίλυσης θεμάτων, που έχουν σχέση με θέματα ανάληψης & εξόφλησης δαπανών, για τους υπαλλήλους αυτά μπορούν να προσδώσουν μια περεταίρω μορφή δυσκολίας, ο κ. Παζαρλόγλου ως μελετητής της Νομολογίας αυτού του είδους θεμάτων, με εμπειρία χρόνων μέσω & μιας σειράς κύκλου επαφών με αντίστοιχους Δήμους & ΠΕΔ σε όλη την Ελλάδα, ενημέρωσε τους συναδέλφους του, για το πώς αυτές οι νέες διατάξεις του εν λόγω Νόμου, μπορούν να εφαρμοσθούν στην πράξη, χωρίς να υπάρξουν πιθανά προβλήματα νομιμότητας, με την απόκτηση επιπλέον γνώσης & στόχο την ορθή ερμηνεία τους.

IMG_4428

IMG_4429

IMG_4430

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…