Dimarxeio 1

Με την παρούσα εργολαβία, «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ», προβλέπονται εργασίες για την αποκατάσταση των τεχνικών υποδομών στους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Πύλης, όπου προέκυψαν βλάβες σε τεχνικά και στο οδικό δίκτυο λόγω των κακών συνθηκών κατά τους χειμερινούς μήνες και ιδιαίτερα μετά των έντονων βροχοπτώσεων.

Γενικά πρόκειται για εργασίες που αποβλέπουν στην αποκατάσταση βλαβών και συντήρηση των τεχνικών υποδομών εντός των οικισμών καθώς και στην εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο των δημοτικών ενοτήτων Αιθήκων, Πινδέων, Μυροφύλλου και Νεράιδας.

Αναλυτικότερα προβλέπεται η εκτέλεση των παρακάτω εργασιών, σε θέσεις που αναφέρονται ως εξής:

1) Τ.Κ. ΚΑΛΟΓΗΡΩΝ
Στην τ.κ. Καλογήρων σε θέση κατάντι του δημοτικού σχολείου, εντός οικισμού, η οδός παρουσιάζει αρκετές φθορές και χρήζει άμεσης επέμβασης λόγω και της μεγάλης κατά μήκος κλίσης της οδού. Απαιτείται να γίνει ασφαλτόστρωση οδού για μήκος 100 μ. περίπου
• Τσιμεντόστρωση μήκους 50,00 μ. μέσου πλάτους 4,00 μ. και πάχους 0,17 μ. από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 σε διάφορες θέσεις του οικισμού που θα υποδειχθούν από την επιβλέπουσα υπηρεσία.
• Στον χώρο του κοιμητηρίου απαιτείται η τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων απλής διατομής περιμετρικά και πάνω από την περιτοίχιση.

2) Τ.Κ. ΒΡΟΝΤΕΡΟΥ
Στην τ.κ. Βροντερού απαιτείται η κατασκευή τσιμεντόστρωσης στις θέσεις Χριστοδούλου και Βρύση Περσεφόνης συνολικού μήκους 150,00 μ. με σκυρόδεμα ποιότητας C16/20.
Στην κεντρική γέφυρα στον οικισμό του Βροντερού απαιτείται η τοποθέτηση χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας ικανότητας συγκράτησης Η2, για την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων.

3) Τ.Κ. ΕΛΑΤΗΣ
Στην τ.κ. Ελάτης από τον κεντρικό δρόμο προς οικία Παπαγούλα απαιτείται η βελτίωση της οδού η οποία παρουσιάζει φθορές με την ασφαλτόστρωση αυτής για μήκος 150,00 μ. με ασφαλτική στρώση μεταβλητού πλάτους.
Επί του κεντρικού δρόμου Ελάτης – Περτουλίου εντός του οικισμού απαιτείται η κατασκευή νέου κρασπέδου για μήκος 10,00 μ. και η κατασκευή τοίχου αντιστήριξης επίσης 10,00 μ. μήκους.

4) Τ.Κ. ΝΕΡΑΙΔΟΧΩΡΙΟΥ
Στην τ.κ. Νεραιδοοχωρίου απαιτούνται παρεμβάσεις στο κεντρικό ρέμα με καθαίρεση του υπάρχοντος αποχετευτικού φρεατίου και την κατασκευή ενός πλακοσκεπούς οχετού ώστε με την νέα κατασκευή να πραγματοποιείται η παροχέτευση των υδάτων επαρκώς. Ακόμη στη θέση κατάντι της εκκλησίας απαιτείται η κατασκευή ενός φρεατίου.

5) Τ.Κ. ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ
Στην τ.κ. Γαρδικίου σε τρία σημεία του δρόμου προς Παλαιομάντρι, απαιτείται η κατασκευή ιρλανδικής διάβασης, διαστάσεων που θα υποδειχθούν επί τόπου από την επιβλέπουσα υπηρεσία, από σκυρόδεμα κατηγορίας C 16/20 πάχους 20 εκ, οπλισμένο με δομικό πλέγμα B500C, για την ομαλή παροχέτευση των υδάτων και των οχημάτων.

6) Τ.Κ. ΝΕΡΑΙΔΑΣ
Στον οικισμό της Νεράιδας και της Λαφίνας απατείται η κατασκευή τσιμεντοστρώσεων συνολικού μήκους 150,00 μ. περίπου, σε διάφορα σημεία που θα υποδειχθούν από την επιβλέπουσα υπηρεσία.
• Στον οικισμό Νεράιδας και στη θέση άνωθεν οικίας Γεωργίου Βλαχογιάννη απαιτείται η προστασία μιας αποστραγγιστικής τάφρου με την κατασκευή λιθόδμητου τοίχου για μήκος περίπου 20,00μ.
• Στο δημοτικό γήπεδο της Νεράιδας απαιτείται η κατασκευή ενός τοίχου αντιστήριξης για μήκος 10,00 μ.
• Στον οικισμό της Λαφίνας απαιτείται η κατασκευή ενός αποχετευτικού με τσιμεντοσωλήνες διαμέτρου Φ80.

7) Τ.Κ. ΜΥΡΟΦΥΛΛΟΥ
Στον οικισμό του Μυροφύλλου απαιτείται η κατασκευή μιας τσιμεντόστρωσης οδού μήκους 150,00 μ. στη θέση Πλατανιάς.

8) Τ.Κ. ΚΟΡΥΦΗΣ
Στη θέση Χονδρέικα απαιτείται η κατασκευή ενός τοίχου αντιστήριξης μήκους 15,00 μ. με ύψος ανωδομής 2,00 μ. περίπου.
• Στη θέση προς οικία Κουρεμένου απαιτείται η κατασκευή μιας τσιμεντόστρωσης για μήκος 50,00 μ.

9) Τ.Κ. ΠΑΧΤΟΥΡΙΟΥ
Στον οικισμό του Παχτουρίου και στη θέση προς Παναγιά απαιτείται η τσιμεντόστρωση για μήκος 50,00.
• Στον χώρο του γηπέδου απαιτείται η κατασκευή ενός τοίχου αντιστήριξης 3,00μ. μήκους και ύψος ανωδομής 1,00 μ.
• Στον χώρο εντός του κοιμητηρίου απαιτείται η κατασκευή διαδρόμων με βάση από σκυρόδεμα σε σημεία που θα υποδειχθούν από την επιβλέπουσα υπηρεσία.
• Στον οικισμό του Αετού και στη θέση Μπρούτσου, απαιτείται η κατασκευή μιας τσιμεντόστρωσης για 40,00 μ. μήκος. Επίσης στην ίδια θέση υπάρχει τεχνικό με
τσιμεντοσωλήνες Φ60. Η υπάρχουσα κατασκευή δεν επαρκεί για την ομαλή διοχέτευση των υδάτων, οπότε απαιτείται η καθαίρεση του υπάρχοντος και η κατασκευή ενός νέου τεχνικού με τσιμεντοσωλήνες Φ100.

10) Τ.Κ. ΑΡΜΑΤΟΛΙΚΟΥ
Στον οικισμό του Αρματολικού και στη θέση Μύλος απαιτείται η κατασκευή ενός αποχετευτικού με τσιμεντοσωλήνες Φ60 σε μήκος 30,00 μ. για την ομαλή διοχέτευση των υδάτων.
• Στον χώρο της παιδικής χαράς απαιτείται η κατασκευή ενός τοίχου αντιστήριξης μήκους 6,00 μ. και ύψους ανωδομής 1,50 μ. περίπου.
• Στον χώρο του κοιμητηρίου απαιτείται η κατασκευή διαδρόμων, καθώς η τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων απλού σχεδίου και η τοποθέτηση μιας σιδηράς θύρας.
• Σε δρόμο εντός του οικισμού όπου η κατά μήκος κλίση είναι πολύ μεγάλη, απαιτείται η κατασκευή σκαλοπατιών για την ομαλή πρόσβαση των πεζών, για μήκος 35,00 μ.

11) Τ.Κ. ΝΕΑΣ ΠΕΥΚΗΣ
Στις υπάρχουσες δύο γέφυρες στην τ.κ. Νέας Πεύκης απαιτείται η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας για την ασφάλεια των διερχομένων.
• Στον κεντρικό δρόμο, λόγω μεγάλης φθοράς του τσιμεντοστρωμένου δρόμου, απαιτείται η ασφαλτόστρωση αυτού σε μήκος 200,00 μ. περίπου.
• Κατασκευή αποχετευτικού με τσιμεντοσωλήνες Φ60 για μήκος 20,00 μ. στον χώρο του νεκροταφείου.

12) Τ.Κ. ΛΕΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ
Στον οικισμό του τ.κ. Λειβαδοχωρίου απαιτείται η ασφαλτόστρωση υφιστάμενου τσιμεντοστρωμένου δρόμου που παρουσιάζει πολλές φθορές λόγω παλαιότητας και κακών καιρικών συνθηκών για μήκος δρόμου 200 μ. καθώς και τσιμεντόστρωση δρόμου για μήκος 50,00 μ.

13) Τ.Κ. ΠΑΡΑΜΕΡΟΥ
Στον οικισμό του Παραμέρου απαιτείται η τσιμεντόστρωση δρόμου προς το νεκροταφείο για μήκος 100,00 μ. περίπου.

14) Τ.Κ. ΒΑΘΥΡΕΥΜΑΤΟΣ
Στον οικισμό του Βαθυρεύματος σε δρόμο που οδηγεί προς τον Αι’ Λιά απαιτείται η κατασκευή τσιμεντόστρωσης δρόμου μήκους 50,00 μ. περίπου καθώς και η κατασκευή ενός τοίχου αντιστήριξης μήκους 5,00 μ. και ύψους ανωδομής 2,00 μ.

15) Τ.Κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΕΙΚΩΝ
Στον οικισμό απαιτείται η κατασκευή τσιμεντοστρώσεων σε δρόμους προς το γήπεδο, προς το νεκροταφείο και στον οικισμό Λόγγο, συνολικού μήκους 200,00 μ.

16) Τ.Κ. ΠΟΛΥΝΕΡΙΟΥ
Εντός του οικισμού Πολυνερίου απαιτείται η κατασκευή τσιμεντοστρώσεων μήκους 100,00 μ. εντός οικισμού, σε σημεία που θα υποδειχθούν από την επιβλέπουσα υπηρεσία.

17) Τ.Κ. ΜΟΣΧΟΦΥΤΟΥ
Εντός του οικισμού Μοσχοφύτου απαιτείται η κατασκευή τσιμεντοστρώσεων μήκους 100,00 μ. εντός οικισμού, σε σημεία που θα υποδειχθούν από την επιβλέπουσα υπηρεσία.

18) Τ.Κ. ΒΑΛΚΑΝΟΥ
Στον οικισμό Βαλκάνου η κοιτόστρωση της κεντρικής γέφυρας έχει υποστεί αρκετές βλάβες που χρήζουν άμεσης επέμβασης. Για την προστασία αυτής απαιτείται η αποκατάσταση της θφοράς της κοιτόστρωσης με στρώσεις με κολυμβητούς λίθους λατομείου εντός σκυροδέματος.
• Απαιτούνται τσιμεντοστρώσεις σε διάφορα μικρά τμήματα δρόμων στις θέσεις Μετόχι, Τασέικα και Ελληνικά καθώς και η κατασκευή ιρλανδικής διάβασης, διαστάσεων που θα υποδειχθούν επί τόπου από την επιβλέπουσα υπηρεσία, από σκυρόδεμα κατηγορίας C 16/20 πάχους 20 εκ, οπλισμένο με δομικό πλέγμα B500C, για την ομαλή παροχέτευση των υδάτων και των οχημάτων.
• Για την σωστή παροχέτευση ομβρίων υδάτων απαιτείται η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου με τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνων διαμέτρου Φ80 στις θέσεις Παναγιωτέικα και Πατσουρέικα.

19) Τ.Κ. ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ
Στην τ.κ. Μεσοχώρας απαιτείται η αποκατάσταση τσιμεντοστρώσεων που έχουν υποστεί φθορές λόγω παλαιότητας και κακών καιρικών συνθηκών στις θέσεις όπως προς οικία Καραθάνου Γεωργίου, προς Σακελλαρέικα, από νοσοκομείο μέχρι Καραγεώργο Χρήστο, στον κεντρικό δρόμο προς άνω Βαρκά και προς κάτω Βαρκά, τσιμεντόστρωση προς το ποτάμι και προς τα σπίτια, από Νοσοκομείο μέχρι οικία Αλέκου Κόκκαλη και από ρέμα Τσιάντα προς οικία Αθ. Τσιάντα, συνολικού μήκους 150,00 μ. περίπου.
• Στη θέση Ευαγγελίδη Ηλία επί

Αναλυτικά η διακήρυξη του διαγωνισμού

Ο Δήμος Πύλης, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό μέσω Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ. για την ανάθεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ», με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, με προϋπολογισμό 201.612,90 € χωρίς Φ.Π.Α. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών (ποσά με δαπάνες εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα)
: ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ-ΤΕΧΝΙΚΑ : 176.462,52 € & Ασφαλτικά : 24.456,53 €.

2. Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής http://www.dimospylis.gr. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο από την Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2434350326, FAX επικοινωνίας 2434350312, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Στυλιανή Παρασκευά.

3. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 25 – 5 – 2018 και ώρα 10:00, σε ηλεκτρονικό φάκελο του
υποσυστήματος. Για τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ- Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr). Το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επί
μέρους ποσοστά έκπτωσης σύμφωνα με το Ν.4412/2016.

4. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή έργων ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Α2 τάξης και άνω και που είναι εγκατεστημένα σε:
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω
Συμφωνίας,καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων. Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε
μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης. Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του
άρθρου 19 και των παρ. 1 (ε) και 3 (β)του άρθρου 76 του ν. 4412/2016.
5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 4.032,26 € και ισχύ τουλάχιστον έννέα (9) μηνών και 30 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

6. Χρηματοδότηση : ΣΑΤΑ του Δήμου Πύλης

7. Τόπος εκτέλεσης του έργου :Δημοτικές Ενότητες Αιθήκων, Πινδέων, Μυροφύλλου,
Νεράιδας

8. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 10 (ΔΕΚΑ) μήνες από την ημέρα
υπογραφής της σύμβασης. 18PROC002988991 2018-04-24

9. Το αποτέλεσμα θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλης.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…