Tsioutsias Arxiki

«Ώρα πανελληνίων εξετάσεων. Ώρα μηδέν για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες. Η αγωνία κορυφώνεται. Τι θέματα θα πέσουν; Ποια είναι τα sos; Μας τα είπανε στο σχολείο ή στο φροντιστήριο; Μην ξεχάσω να φάω λίγη σοκολάτα το πρωί…βοηθάει στη μνήμη.

Οι γονείς στα κάγκελα του σχολείου από το πρωί, δίνουν φιλί της αγωνίας και της ευχής για καλή επιτυχία. Περιμένουν με αγωνία την έξοδο του παιδιού τους από την αίθουσα. Γιατί αργεί να βγει; Γράφει ή κόλλησε σε κάποιο θέμα; Η διαδικασία επαναλαμβάνεται όσα και τα μαθήματα των εξετάσεων. Παραδίδοντας την κόλλα και από το τελευταίο μάθημα, τα πόδια μας γίνονται ανάλαφρα.

Ουφ επιτέλους τελειώσαμε και καλό καλοκαίρι. Τα συναισθήματα παραμένουν ανάμεικτα. Πως τα πήγαμε; Κάνουμε τον απολογισμό μας και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Αυτή είναι μια διαδικασία που παραμένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Στην πραγματικότητα όμως, οι πανελλήνιες είναι μια σειρά εξετάσεων από τις πολλές που δίνουμε μετά στη ζωή μας. Οφείλουμε να δούμε την όλη διαδικασία και από αυτή την πλευρά, ώστε να περιορίσουμε το άγχος μας.

Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου!!!»

Βαλάντης Τσιούτσιας

Επικεφαλής του Συνδυασμού

«Πύλη Αξιών»

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…