natural_disaster

«Φυσικές Καταστροφές, ο ρόλος των τοπικών Αρχών στην ενημέρωση & ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών», είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνουν την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 10:30 το πρωί, στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», στην Καλαμπάκα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο Δήμος Καλαμπάκας σε συνεργασία με τη  Πράσινη Κιβωτό.

Η Ημερίδα  πλαισιώνεται από καταξιωμένους εισηγητές και απευθύνεται σε όλους τους Δήμους, τους Φορείς, την Εκπαιδευτική κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Προσκεκλημένοι  Εισηγητές  είναι:

Ο  κ. Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας,  με θέμα:
«Φυσικές Καταστροφές-Νέα Επιστημονικά, Τεχνολογικά και Επιχειρησιακά Δεδομένα από Πρόσφατες Καταστροφές σε Εθνικό και Παγκόσμιο Επίπεδο»

Ο  κ. Θανάσης Γκανάς, Δρ. Γεωλόγος – Σεισμολόγος, Διευθυντής Ερευνών, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με θέμα: «Προηγμένες διαστημικές τεχνολογίες για πρόβλεψη και αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών».

Η κα Έλενα Φλόκα , Καθηγήτρια του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, με θέμα: «Κλιματικές αλλαγές: ενδείξεις, αίτια και αβεβαιότητες».

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Ντίνος Τσέλιγκας: Έφτασε η ώρα να δώσουμε την στήριξη, σε όσους πάνω απ’ όλα, βλέπουν τον πολίτη ως «Ανθρωπο!»

Έφτασε η μεγάλη ώρα!… Καλούμαι και εγώ λοιπόν με την σειρά μου τις επόμενες ημέρες ν…