Ksyloparoiko Pialeia (1)

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προχώρησε σε εργασίες προσωρινής αποκατάστασης της βατότητας της οδού που συνδέει την Τοπική  Κοινότητα Ξυλοπάροικου με την Τοπική Κοινότητα Πιαλείας.

Μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε την περιοχή τον περασμένο Φεβρουάριο η εν λόγω οδός είχε υποστεί καθίζηση με συνέπεια η διέλευση των οχημάτων να καταστεί αδύνατη.

Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκε  επίχωμα από 1,0 έως 2,0 m από ορυκτό υλικό περιοχής και στρώση οδοστρωσίας μέσου πάχους 0,20 cm,  σε διάφορα σημεία της οδού που είχαν παρουσιάσει καθίζηση, ώστε να επιτραπεί η μετακίνηση των τροχοφόρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης έχοντας ιδία αντίληψη για την έκταση του προβλήματος  και επισκεπτόμενος το έργο δήλωσε:

« Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Πιαλείας και Ξυλοπάροικου, κ.κ. Νικόλαος Λεμονάς και Νικόλαος Τζερεμές αντίστοιχα, μετέφεραν το αίτημα των κατοίκων για την αποκατάσταση της βατότητας της οδού, μετά τις σοβαρές βλάβες που είχε υποστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παρά την καθυστέρηση της αναμενόμενης από το Υπουργείο Υποδομών χρηματόδοτησης, με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού  προχωρήσαμε στην πραγματοποίηση των εργασιών, ώστε να επιτραπεί   η διέλευση των οχημάτων και  να αποκατασταθεί η καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών αγροτών και κτηνοτρόφων  της περιοχής.

Στόχος μας παραμένει η όσο το δυνατόν άμεση  αντίδρασή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο πολίτης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.»

Ksyloparoiko Pialeia (2)

Ksyloparoiko Pialeia (3)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά

Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…