IPA KArd

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 7:00’ μ.μ. στο ξενοδοχείο Κιέριον, η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με τη συνεργασία του πανελλήνιου συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής». Οι ειδικοί του συλλόγου θα αναπτύξουν τη θεματολογία μέσα από ενδιαφέρουσες πτυχές της και θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, αναφερόμενοι τόσο στην πρόληψη, όσο και στην ίαση της ασθένειας. Ταυτόχρονα, θα συλλέγονται κοτσίδες μαλλιών, οι οποίες θα προσφερθούν στο Άλμα Ζωής για την κατασκευή περουκών για πάσχουσες γυναίκες.

Το Άλμα Ζωής είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά την ασθένεια Η μοναδικότητα του έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα μέλη του, οι εθελόντριες και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού. Βασικός στόχος του είναι η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ψυχολογική υποστήριξη και η σωστή ενημέρωση των γυναικών στην Ελλάδα, καθώς και η προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Παράλληλα με τις ενημερώσεις που πραγματοποιεί, πραγματοποιεί δωρεές υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία, συγκεντρώνει δωρεές μαλλιών, τα οποία μετατρέπει σε περούκες για πάσχουσες γυναίκες και λειτουργεί γραμμή στήριξης στο τηλέφωνο 210-8253253. Μια από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί κάθε χρόνο είναι ο συμβολικός αγώνας δρόμου Greece race for the cure®, που γίνεται στην Αθήνα και την περασμένη χρονιά ξεπέρασε τις 40.000 συμμετοχές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καρδίτσας με παράρτημα Ρομά, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας και της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Θεσσαλίας.

Χορηγοί είναι το ξενοδοχείο Κιέριον, το Οινοποιείο Monsieur Nicolas, η βιομηχανία γάλακτος ΚΙΣΣΑΣ και το νερό ΘΕΟΝΗ, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ομιλητές

Νικόλαος Κεντεποζίδης,

Ογκολόγος-Παθολόγος, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής 251 ΓΝΑ

Θέμα: Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

 

Σούλα Λίβα,

Κοινωνική Λειτουργός Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ»

Θέμα: Ανασταλτικοί παράγοντες πρόληψης

 

Κούλα Κοκονέζη,

Εθελόντρια Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ»

Θέμα: Προσωπική εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.

 

Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

ipa kard (1)

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

«Πορεία νίκης», έδειξε και η περιοδεία της Τρίτης, για τον Κώστα Μαράβα 

Συνέχεια στην πορεία της νίκης για τον Κώστα  Μαράβα και την Τρίτη από τα χωριά Πηγή, Λυγα…