elme Karditsas

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

Τις επόμενες ημέρες κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής,  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που αφορά τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση, προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης», που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης.

Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.  Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης των αποφάσεών τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία την Τρίτη 24/09/2019, καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση, την Παρασκευή 20/09/2019, στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

 

Για το  Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

elme kard

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…