fotia Pialeia Arxiki

Από θαύμα σώθηκε, ώστε να μην τυλιχθεί στις φλόγες & κατακαεί ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πιαλείας, από φωτιά που ξέσπασε, πιθανόν εχθές το βράδυ σε σημείο του χώρου στο Ιερό.

Συγκεκριμένα & σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων του χωριού, η φωτιά η οποία ξέσπασε στον χώρο του Ιερού & στην κόγχη  αυτού στην ανατολική πλευρά του, πιθανολογείται ότι πρέπει να ξεκίνησε χθες βράδυ γύρω στις 9:30μμ, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, (ενδεχομένως από κάποιο κερί;;;), όταν & σήμανε ο συναγερμός, τον οποίο ωστόσο οι κάτοικοι δεν έλαβαν υπόψιν τους μιας & άλλες φορές είχε συμβεί αυτό, όταν ο συναγερμός ετίθετο σε λειτουργία από κίνηση κάποιου πουλιού που είχε εισχωρήσει στο Ναό.

Πιθανώς αυτή τη φορά να χτύπησε ανιχνεύοντας την κίνηση του καπνού στο εσωτερικό του Ναού;;;

Το συμβάν έγινε αντιληπτό από τον εφημέριο του χωριού πατήρ Φώτιο, όταν αυτός πήγε το πρωί για την καθιερωμένη Λειτουργία & αντίκρισε το θέαμα του καμένου σημείου στο Ιερό & μόνον τότε κατάλαβε το τι είχε συμβεί.

Να σημειώσουμε το παράδοξον… ότι το σημείο στο οποίο η φωτιά σταμάτησε χωρίς να επεκταθεί, είναι αυτό όπου από εκεί & έπειτα αρχίζει η μοκέτα(αρχική φωτό), αφήνοντας ουσιαστικά ανέπαφο το Ναό στο σύνολό του…

 

fotia Pialeia (1)

fotia Pialeia (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά

Comments are closed.

Check Also

Εννέα από τα πιο επιβλαβή βακτήρια για τον άνθρωπο

Στις αρχές του έτους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημοσίευσε έναν κατάλογο με τα …