apokries 1

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2020 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ 

Ο Δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ, τις τοπικές κοινότητες, τους συλλόγους και εθελοντές ολοκλήρωσε τον προγραμματισμό των δράσεων για τον εορτασμό της Αποκριάς, που θα πραγματοποιηθεί σε όλες σχεδόν τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Συγκεκριμένα στις τοπικές κοινότητες Αγναντερού, Γελάνθης, Κρανιάς, Ριζοβουνίου, Μαγούλας, Καναλίων, Φαναρίου, Λαζαρίνας, Μαυροματίου, Πευκόφυτου και Δρακότρυπας έχουν προγραμματιστεί δράσεις με διαφορετική θεματολογία και έντονα τοπικά στοιχεία.

Στην τοπική κοινότητα του Αγναντερού την Κυριακή 1η Μαρτίου διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο, η αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου της αναπαράστασης του “καραγκούνικου γάμου” και την Καθαρά Δευτέρα κορυφώνονται τα δρώμενα με “το κλέψιμο της αρκούδας” και το έθιμο “των κουδουνάδων”. Στο Ριζοβούνι επίσης, θα υπάρχουν εκδηλώσεις την ημέρα της Κυριακής, ενώ στα υπόλοιπα χωριά οι εκδηλώσεις διοργανώνονται την Καθαρά Δευτέρα. Ο Δήμος θα προσφέρει Σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί ενισχύοντας την εορταστική διάθεση.

FANIS_STATHIS Ο Δήμαρχος Μουζακίου  κ. Φάνης Σταθης, κάλεσε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις των τοπικών κοινοτήτων να εργαστούν συλλογικά, ώστε να προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη, μία εμπειρία παραδοσιακής φιλοξενίας και ένα θέαμα χαράς στα πλαίσια της πατροπαράδοτης τήρησης των εθίμων, συμβάλλοντας στη δημιουργία εορταστικού κλίματος που όλοι έχουν ανάγκη. Οι εκδηλώσεις, τόνισε ο Δήμαρχος, πως αποτελούν μία ευκαιρία διασκέδασης, αλλά παράλληλα και γνωριμίας με τα τοπικά έθιμα της περιοχής.

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Στην κορυφή Μαμαλή (1.420μ.) η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

Η Αγριελιά είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων σε υψόμετρο 720 μ. Η Ορειβατικ…