kamenos

Το ενδεχόμενο μιας λύσης που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ακόμη και αν αυτό συνοδεύεται, για παράδειγμα, από γεωγραφικό προσδιορισμό απορρίπτει για τα Σκόπια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ίδιος δε θα συναινέσει στη χρήση του όρου Μακεδονία, ούτε στα λατινικά, λέγοντας ότι θα μπορούσε κάνει αποδεκτό το «Βαρντάρσκα», δηλαδή το «Δημοκρατία του Βαρδάρη».

Παράλληλα επεσήμανε πως μία συμφωνία μπορεί να έρθει με δύο τρόπους, είτε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όπου θα μπορούσε να υπάρξει θεσμική συμφωνία όπως το 2008, είτε σε ψηφοφορία στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ενιαία γραμμή χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, «τον καλύτερο υπουργό Εξωτερικών που έχει περάσει από τη χώρα».

Σε ερώτημα των δημοσιογράφων γιατί επέλεξε τώρα να δώσει μία συνέντευξη τύπου απολογιστική των πεπραγμένων στο Άμυνας απάντησε ότι «Ο ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού και δεν έχει γίνει συζήτηση με τον Τσίπρα για τη δική μου θέση. Όμως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει για το καλό της πατρίδας».

koutipandoras.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…