komision-perivallon-696x392

Μια νέα Ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική, συμπεριλαμβανομένων κανόνων για επιδοτήσεις από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2021.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει από την ημερομηνία αυτή και έπειτα οι άμεσες επιδοτήσεις από ένα εκτάριο ή ένα ζώο να περιορίζονται σε 60.000 ευρώ ανά γεωργική οντότητα. Η Τσεχία, η Σλοβακία και η Γερμανία έχουν από καιρό αντιταχθεί στην προσέγγιση αυτή.

Κατά τη συνεδρίαση των Υπουργών Γεωργίας στο Λουξεμβούργο την περασμένη εβδομάδα, οι χώρες αυτές προχώρησαν σε καταγγελίες, ενώ ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν, ανέφερε ότι οι ανησυχίες τους πρόκειται να ληφθούν υπόψη.

Η Γερμανία, η Τσεχία και η Σλοβακία επεσήμαναν ότι, εάν ενσωματώσουμε την υποστήριξη των οικοσυστημάτων στους κανόνες για την επιβολή ανώτατων ορίων, ενδέχεται να προκύψουν αρνητικές παρενέργειες

δήλωσε ο τελευταίος.

Όπως δήλωσε ο Τσέχος αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας, Jirí Sír, μια τέτοια προσέγγιση θα ήταν αντιπαραγωγική

διότι οι περιβαλλοντικές πληρωμές υποτίθεται ότι υπάρχουν ώστε οι αγρότες να κάνουν με αυτές κάτι πέρα από την παραδοσιακή γεωργία και να βελτιώνουν το έδαφος, το νερό κ.λπ. Με βάση την πρόταση της Επιτροπής, οι μεγαλύτερες εταιρείες θα χάσουν αυτά τα χρήματα.

Πηγή: ypaithros.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Βασίλης Αγγέλης: Δηλώνω «παρών» στο πλευρό μιας νέας & δυναμικής γυναίκας, ως επικεφαλής της παράταξής μας

Στην Ραδιοφωνική Λέσχη Τρικάλων μίλησε χθες ο Καλαμπακιώτης  Δικηγόρος  και Υποψήφιος Περι…