zaxaraki 1

Κορωνοϊός: Ανοιχτά τα ενδεχόμενα παράτασης της σχολικής χρονιάς και μετάθεσης των Πανελλαδικών άφησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μετά τα προληπτικά μέτρα που έλαβε το υπουργείο για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως «αν ισχύσουν μόνο οι 14 ημέρες κλεισίματος, δεν θα χρειαστεί παράταση της σχολικής χρονιάς» κάνοντας λόγο για επαναπροσδιορισμό του προγράμματος αν χρειαστεί.

Η ίδια υπογράμμισε πως αρμόδια για να λάβει απόφαση παράτασης του κλεισίματος πέραν του 14ημέρου είναι η επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο Υγείας με επικεφαλής του λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες, η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε πως «αν φτάσουμε σε μακρά περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ως αρμόδιο υπουργείο έχουμε υποχρέωση να επεξεργαζόμαστε κάθε σενάριο, πιθανότατα και τη μετακύλιση της ημερομηνίας των Πανελλαδικών εξετάσεων».

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους μαθητές να περιορίσουν τις βόλτες. «Θα έλεγα στα παιδιά να περιορίσουν αυτή τη διαδικασία».

Πηγή: iPaidia.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Σε ηλεκτρική καρέκλα ο Θ. Χήρας. Ποιον θα αποφασίσει να «πετάξει» εκτός του νέου ΔΣ;;;

Σε ηλεκτρική καρέκλα όμως κάθεται ο Θ. Χήρας, γιατί εκτός από την διαχείριση της βαριάς ήτ…