pame-sima

 Προς τις διοικήσεις των σωματείων,  συνδικαλιστικές Οργανώσεις, μαζικούς Φορείς του κινήματος   κάθε αγωνιστή συνδικαλιστή, προς όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, νέους.

 Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε με φόρα για να εφαρμόσει και να βαθύνει ακόμα περισσότερο την επίθεση στα εργατικά ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από την αντεργατική παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε και αυτά που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του εργαζόμενου λαού.

Θέλουν γρήγορα να ξεμπερδεύουν με όσα δικαιώματα κρατήθηκαν με σκληρούς αγώνες μέσα στην κρίση, να ολοκληρώσουν το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας και πλήρους ελευθερίας των μεγαλοεργοδοτών να ξεζουμίζουν χωρίς κανένα εμπόδιο τους εργαζόμενους.

Το νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» αποτελεί τον πυρήνα των θέσεων της κυβέρνησης, στοχεύει σε ένα κράτος πιο αντιλαϊκό στο εσωτερικό και πιο επιθετικό για την υλοποίηση των πολεμικών κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ.  Πιστή στο δόγμα «νόμος και τάξη»  δεν κρύβει την πρόθεσή της να τσακίσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει τα σωματεία στο γύψο. Επιχειρεί να χτυπήσει  το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα παίρνοντας την σκυτάλη από τους απεργοκτόνους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ..

Τα όσα λέει για να δικαιολογήσει την επίθεση “για περισσότερη δημοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα” δεν πείθουν κανένα. Επιδιώκει να υψώσει τοίχο σε εργαζόμενους που θέλουν να οργανωθούν στα σωματεία τους, που επιλέγουν το συλλογικό δρόμο διεκδίκησης, στην ενεργή συμμετοχή τους. Επιχειρεί ένα σχέδιο καθυπόταξης των σωματείων στην εργοδοσία και τα συμφέροντα της με την πλήρη αλλαγής του χαρακτήρα τους.

Στην ουσία ομολογούν πώς μπροστά στα μέτρα και στην επίθεση που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, θέλουν να «δέσουν το γάιδαρο τους», δηλαδή να αφοπλίσουν το οργανωμένο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα και να το πετάξουν στην άκρη.

Σήμερα δεν είναι «κανονικότητα» οι αντεργατικές ανατροπές, η περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών. Δεν είναι κανονικότητα η εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς, που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για το λαό μας και τους λαούς των γειτονικών χωρών.

Σήμερα χρειάζεται Κίνημα ταξικό, ενωτικό, μαζικό!

Σωματεία ταξικά σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς!

Το ΠΑΜΕ παίρνει την πρωτοβουλία και απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, σε κάθε εργαζόμενο ώστε να ανοίξει η συζήτηση και να μπει σε πρώτο πλάνο η ανάγκη της μετατροπής του συνδικαλιστικού κινήματος σε πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, σε δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων τους.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα ενότητας και δράσης απέναντι στα νέα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στην συλλογική οργάνωση και πάλη. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία. Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και όχι δούλοι στον 21ο αιώνα.

Σε αυτόν τον αγώνα χωράει κάθε έντιμος συνδικαλιστής, κάθε σωματείο που κατανοεί την ανάγκη ύπαρξης των συνδικαλιστικών οργανώσεων με ταξικό προσανατολισμό, με ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, με δημοκρατική λειτουργία, για την οργάνωση της πάλης, της αλληλεγγύης, την υπεράσπιση του λαού, για την αγωνιστική ενότητα του λαού με στόχο την απαλλαγή από τα μονοπώλια που τσακίζουν τις ζωές μας.

Αυτός ο πλούτος είναι δικός μας και πρέπει να τον διεκδικήσουμε.

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Αναχώρηση  με  λεωφορεία  από Τρίκαλα το Σάββατο στις 13.30.  Πλ. Εθνικής Αντίστασης

(επί της Οδού: Β. Τσιτσάνη)

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Η Νικολέτα Τζιωρτζιώτη, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Αγρότισσας. «Ή ηρωίδα της υπαίθρου»

       Μάνα-Γη-Γυναίκα-Λεβεντογεννημένη-Ευλογημένη για τους καρπούς της.   Γιατί η γη…