1

(φωτό:EUROKINISSI)

Προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δρομολογούνται το επόμενο διάστημα και, όπως φαίνεται, θα αφορούν τουλάχιστον 3.700 θέσεις στους δήμους όλης της χώρας αλλά και σε δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς.

Ήδη η αρχή έχει γίνει με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 10Κ/2018, που αφορά 118 προσλήψεις τακτικού προσωπικού σε δήμους – και μάλιστα νησιωτικούς και ορεινούς. Η υποβολήτων αιτήσεων «ανοίγει» στις 29 Οκτωβρίου και λήγει στις 13 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη, οι θέσεις είναι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι περισσότερες δε, 74 στο σύνολο, αφορούν τους κατόχους πτυχίων ΠΕ, με ειδικότητες όπως είναι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, νομικοί, οικονομολόγοι αλλά και τοπογράφοι μηχανικοί. Ακολουθούν οι 33 μόνιμες θέσεις ΤΕ, ενώ προκηρύσσονται και 11 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ειδικότητα τηλεφωνητών. Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά.

Έχει ήδη καθυστερήσει η δημοσίευση του διαγωνισμού για την «ουρά» της προκήρυξης 3Κ/2018, που αφορά 757 μόνιμες προσλήψεις σε ΟΤΑ α’ βαθμού, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς. Η δημοσίευση αναμενόταν να γίνει εντός του προηγούμενου μήνα, κάτι που δεν έγινε, με τα μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ να κάνουν λόγο για άμεσες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Μάλιστα, σε συνάντηση που είχαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στα τέλη του Σεπτεμβρίου με τον υπουργό Εσωτερικών ΑλέξηΧαρίτση, έλαβαν τη διαβεβαίωση πως το υπουργείο θα ασκήσει πίεση στο ΑΣΕΠ προκειμένου να προχωρήσει άμεσα τις εν λόγω προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Οι προσλήψεις αναμένεται να καλύψουν κενά σε 28 δήμους, τα αιτήματα των οποίων έφτασαν στο υπουργείο μετά το «κλείσιμο» της προθεσμίας για τη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ 3Κ/2018. Όπως όλα δείχνουν, ανάμεσα στις ειδικότητες που πρόκειται να ζητηθούν είναι καθαριστές, εργάτες, συνοδοία πορριμματοφόρων, ηλεκτρολόγοι, χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες και οδηγοί απορριμματοφόρων. Η πλειονότητα δε των θέσεων θα είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, με εκείνες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ακολουθούν. Σύμφωνα με μια πρώτη κατανομή, οι 254 θέσεις θα καλύψουν ανάγκες σε 13 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης, οι 27 θέσεις σε δύο ειδικούς φορείς και όλες οι υπόλοιπες θα κατανεμηθούν στους δήμους.

Με γρήγορες διαδικασίες, πάντως, προχωρά και η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο για συνολικά 3.000 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Ήδη οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης και της κοινής υπουργικής απόφασης ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο.

cnn.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…