ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ-790x400

Θέμα χρόνου είναι η έναρξη της διαδικασίας για την πρόσληψη 650 οδηγών και τεχνικών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας με τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης, στον απόηχο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού ο οποίος ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους 500 επιπλέον λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, να υπογράψουν την προκήρυξη για την πρόσληψη των νέων εργαζομένων.

Η προκήρυξη εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, μετά από την αποστολή της από τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Η διαδικασία των προσλήψεων

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ανάρτηση της προκήρυξης για την ενίσχυση του προσωπικού στα μέσα μεταφοράς στις ιστοσελίδες του ΑΣΕΠ, του υπουργείου Υποδομών και στις εταιρείες του ομίλου ΟΑΣΑ (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ).

Μετά από τη δημοσίευση της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν προθεσμία 45 ημερών προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις για την κάλυψη των 450 νέων θέσεων στην ΟΣΥ και των 200 στη ΣΤΑΣΥ.

Όπως έχουν αναφέρει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υποδομών, οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες fast track τηρώντας τα κριτήρια που έχουν τεθεί από το ΑΣΕΠ. Ο στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, προκειμένου να συμπέσει χρονικά με τη σταδιακή παράδοση των 300 λεωφορείων τα οποία θα αποκτηθούν με leasing.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με το ίδιο μοντέλο που ακολούθησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη περίπου 1.500 ειδικών φρουρών και 800 συνοριοφυλάκων.

Πηγές που παρακολουθούν τη διαδικασία αναφέρουν ότι οι νέοι οδηγοί λεωφορείων θα μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, δεδομένου ότι μεταξύ των κριτηρίων τα οποία θα πρέπει να πληρούν είναι η κατοχή επαγγελματικού διπλώματος οδήγησης.

Τα 500 νέα λεωφορεία που θα μπουν σε κίνηση έως το τέλος του έτους όπως είπε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για την ενίσχυση του συστήματος των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των φαινομένων συγχρωτισμού στα μέσα μεταφοράς.

Το υπουργείο Υποδομών έχει δρομολογήσει επίσης την αναβάθμιση, την επισκευή και την προμήθεια νέων συρμών στα μέσα σταθερής τροχιάς, με στόχο τη βελτίωση των συχνοτήτων των δρομολογίων.

Πηγή: e-dimosio.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Η Πιαλεία τίμησε τους γερόντους της, στην «34η Γιορτή γερόντων»

Η 34η Γιορτή Γερόντων στην Πιαλεία Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιαλείας (ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ…