Ðéóôïß ðñïóÞëèáí óôïí É.Í. ôçò Áãßáò ÐáñáóêåõÞò óôá ðëáßóéá ôï åïñôáóìïý ôçò 25çò Ìáñôßïõ, ìå ðñïóôåõôéêÝò ìÜóêåò åíáíôéá óôïí êïñïíïéü. Áðï ôá ìåãÜöùíá ôçò åêêëçóßáò áêïõóôçêå ç øáëìùäßá, ï åèíéêüò ýìíïò êáèþò êáé åìâáôÞñéá,ÔåôÜñôç 25/3/2020. (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Το μεγάλο στοίχημα, μεταξύ άλλων, για την κυβέρνηση είναι να μην υπάρξει συγχρωτισμός -ο οποίος μέχρι στιγμής έχει αποφευχθεί- έξω από τις εκκλησίες – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Ανησυχία για τυχόν προσπάθειες πιστών να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες του Πάσχα έξω από εκκλησίες εκφράζουν στελέχη του κρατικού μηχανισμού που σχεδιάζουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας την εορταστική περίοδο.

Το μεγάλο στοίχημα, μεταξύ άλλων, για την κυβέρνηση είναι να μην υπάρξει συγχρωτισμός -ο οποίος μέχρι στιγμής έχει αποφευχθεί- έξω από τις εκκλησίες. Παρότι φέτος οι εκκλησίες δεν τοποθετούν μεγάφωνα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εκδοχή να υπάρξουν πολίτες που θα επιχειρήσουν να βρεθούν, παρά τις απαγορεύσεις, στις ενορίες τους.

Για να αποφευχθεί το σενάριο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. που έχει αναλάβει την τήρηση των μέτρων αναμένεται να εντείνει την παρουσία της γύρω από εκκλησίες όσο πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα σταλούν για περιπολίες άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ενώ στην επιχείρηση θα συμμετέχουν ακόμα και αστυνομικοί με πολιτικά.

Χαρδαλιάς: Θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα

Ερωτηθείς για το θέμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε τη Μεγάλη Τετάρτη πως «ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε ημέρες, δεν ξέρει ούτε από γιορτές ούτε αν είναι Πάσχα ή όχι. Ισχύουν λοιπόν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει στο ακέραιο. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους στους οποίους δεν περιλαμβάνονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα».

«Ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα όπως και τα πρόστιμα για τις υπαίθριες συγκεντρώσεις. Ρωτούν συνεχώς κάποιοι αν θα στείλουμε την Αστυνομία. Νομίζω ότι ως κοινωνία έχουμε δείξει μεγάλη ωριμότητα γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι αφήνουμε στην άκρη τις συνήθειες μας προκειμένου να υπερασπίσουμε ένα υπέρτατο αγαθό, που δεν είναι άλλο από την υγεία. Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο και σίγουρα δεν έχουμε ανάγκη να μας το πει η Αστυνομία, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει εκεί που παραβιάζονται οι νόμοι του ελληνικού Κράτους» πρόσθεσε.

Κάλεσμα «πιστών» για «ντου» στις εκκλησίες

Αγνοώντας τις παραπάνω συστάσεις, ορισμένοι επιμένουν να μετατρέπουν σε ζήτημα αντιπαράθεσης την προσέλευση στους ναούς, επιχειρώντας να προκαλέσουν εντάσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Αυτό συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Λαμία, καθώς με μήνυμα που κολλούν σε ορισμένα σημεία τις πόλεις, παροτρύνουν τους πιστούς να αγνοήσουν τα περιοριστικά μέτρα και να πάνε στην εκκλησία, σύμφωνα με το Lamaireport.

Ειδικότερα το μήνυμα που αναρτήθηκε, αναφέρει: «ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ… ΑΛΛΙΩΣ ΣΚΛΑΒΙΑ».

Πηγή: tovima.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Άδωνις: Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων μέσα στην τετραετία

«Πιστεύω ότι η επαναφορά των εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασία θα έχει επιτευχθεί μέχρι…