xarbea

Γράφει η Ιωάννα  Χαρμπέα κοινωνιολόγος/εγκληματολόγος/συγγραφέας

Μέσα στον ανεμοστρόβιλο της σκέψης μου  προσπαθώ να κάνω και εγω την ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε. Όποιον και να ρωτήσεις πως ήταν η χρονιά του κανένας δε θα σου πει ότι ήταν τέλεια. Όλοι θα έχουν τα παραπονάκια τους. Φταίει η φύση του ανθρώπου που είναι ανικανοποίητη ή είναι όντως αλήθεια;  Ποιος μπορεί να ξέρει καλύτερα για εμας εκτος από εμας τους ίδιους;

Ειλικρινά θα θελα πολλά να γράψω αλλα το χέρι μου σταματά. Είναι κάποια γεγονότα που δε θες να τα μοιραστείς όσο είναι νωπά, δεν θες να κλαίγεσαι (όπως κάνουν πολλοί). Θέλεις όμως μέσα από τα γραφόμενα να αφήσεις κάτι ένα αποτύπωμα, ένα λιθαράκι στο μονοπάτι της ζωής. Ένα μόνο μπορώ να πω ότι το 2019 ήταν μια χρονιά που με σημάδεψε ως άτομο και το 2020 με βρίσκει μπροστά σε σταυροδρόμια αλλαγής προορισμού σε πολλούς τομείς της ζωής μου.

Νομίζω ότι μαζί με το 2019 θα κλείσουν κάποια κεφάλαια στη ζωή μου για να ανοίξουν κάποια άλλα. Όλα στη ζωή είναι προτεραιότητες. Όλα έχουν ένα κόστος, το κόστος της ευκαιρίας που σου δίνεται να κάνεις κάτι είναι ότι πάντα αφήνεις κάτι άλλο. Πολλές φορές είπα να σταματήσω τη διαδραστική επικοινωνία μαζί σας που διατηρώ από το 2009, γιατί παρότι προσθέτει ένα κομμάτι στην εμπειρία της κοινωνικής μου έρευνας ωστός μου αποσπά την προσοχή από άλλα πιο σημαντικά πράγματα.

Ήδη έχω σταματήσει να χειρίζομαι 2 από τις 3 προσωπικές σελίδες fb αλλα η αγάπη που μου δείχνετε δε με αφήνει να απενεργοποιήσω το τρίτο fb. Θα θεά να έχω και εγω ένα ψυχρό fb τυπικό που να μην το χειρίζομαι καν η ίδια, αλλά όσοι με γνωρίσατε από κοντά γνωρίζετε για την αμεσότητα και απλότητα του χαρακτήρα μου. Θέλω να ξέρετε πως ακόμα  και αν σταματήσει κάποτε η επικοινωνία μας μέσω διαδικτύου θα βρίσκομαι κοντά σας με άλλους τρόπους.

Κλείνοντας θέλω να εστιάσω λέγοντας το εξής ότι η πιο ωραία εμπειρία που μπορούμε να έχουμε είναι το μυστηριώδες. Η ζωή η ίδια είναι απρόβλεπτη και αποτελεί μυστήριο. Η ζωή λοιπόν  είναι ένα θαύμα από μόνη της! Ζήστε την  με κάθε χαρά ή κάθε λύπη. Ζήστε τη όπως εκείνη έρχεται αν δεν γίνεται να την αλλάξετε. Τα χρόνια περνάνε και στο πέρασμα τους ανακατεύονται σαν τα αριθμημένα χαρτάκια μιας λοταρίας και εμείς επιλέγουμε να θυμόμαστε μόνο τα όμορφα τα άσχημα ξεχνιούνται ή τουλάχιστον προσπαθούμε.

ΥΓΕΙΑ,ΑΓΑΠΗ,ΠΡΟΚΟΠΗ να φέρει ο καινούριος χρόνος και ο καθένας ας βρει ένα δέντρο να στηρίξει στα κλαδιά του ότι τον βαραίνει, να ξαποστάσει στον ίσκιο του και να πιεί δροσρεό νερό από την πηγή δίπλα. Κανένας να μην πονάει και να μην πεινάει. Δώστε αγάπη στο συνάνθρωπο γιατί ότι δίνουμε το σύμπαν μας το επιστρέφει. Μέσα από την καρδιά μου

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2020!

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …