stivos (2)

Στην ανασύσταση του χώρου του στίβου στο γήπεδο των Γόμφων, πέρασαν Τοπική Κοινότητα & Δήμος Πύλης, ο οποίος είχε κατασκευαστεί χρόνια πριν, επί Δημαρχίας του τέως Δημάρχου Γόμφων, αειμνήστου Νικόλαου Παλλαντζά, για τις ανάγκες των σχολικών αθλητικών διοργανώσεων & έκτοτε έπεσε σε αχρηστία.

Με τις προκύπτουσες όμως προπονητικές ανάγκες υποψήφιων μαθητών των Πανελληνίων Εξετάσεων, όχι μόνο των Γόμφων αλλά & παιδιών όμορων Κοινοτήτων, για Σχολές που απαιτούν αγωνιστικές υποχρεώσεις σε συγκεκριμένα αγωνίσματα στίβου & σε μια ατυχή χρονική συγκυρία, αυτή της Πανδημίας του κορονοϊού, που οι μετακινήσεις δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, αλλά & επιπλέον λόγοι, όπως η εξοικονόμηση χρόνου & χρημάτων από μετακινήσεις μαθητών & γονέων στα Τρίκαλα, οδήγησε ΤΚ Γόμφων & τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο διαχείρισης των μηχανημάτων κ. Άρη Τζάνη, να προχωρήσουν άμεσα στην ανασύσταση του χώρου του στίβου, η χωρητικότητα του οποίου είναι 6 γραμμών με δύο ευθεία τμήματα & τα δύο βιράζ για τα δρομικά αγωνίσματα, ένα σκάμα για άλματα εις μήκος, καθώς και χώρος ρίψεων σφαίρας.

Μπορεί το συγκεκριμένο πεδίο στίβου να μην είναι ό,τι πιο σύγχρονο, κάτι το οποίο εξυπακούεται, αποτέλεσε ωστόσο μία λύση για τον σκοπό που ανασυστάθηκε, συν του ό,τι πολλοί εκ των πολιτών τον επιλέγουν κι αυτοί για την καθημερινή τους άθληση, για δύο επιπλέον λόγους…α)η χωμάτινη επιφάνεια είναι η μαλακότερη μετά το γρασίδι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μυών & οστών & β) ο χώρος είναι περιφραγμένος κι έτσι αποφεύγουν δυσάρεστα «ραντεβού»  με αδέσποτα, που κάποιες φορές γίνονται απρόβλεπτα, επιδεικνύοντας επιθετική συμπεριφορά.

Επί τη ευκαιρία να ευχηθούμε & ο κλασικός αθλητισμός, μαζί με αυτόν των «στεγασμένων» αθλημάτων(μπάσκετ κλπ), να αποκτήσουν επιτέλους το δικό τους σπίτι, ώστε να πάψουν πλέον οι πολίτες του Δ. πύλης & προπαντός τα παιδιά του, να αποτελούν τους παρίες του αθλητικού «γίγνεσθαι» σε επίπεδο Νομού & χώρας.

Gomfoi Gipedo (3)

Gomfoi Gipedo (1)

stivos (1)

stivos (3)

Gomfoi Gipedo (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…