2466201

Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να παρέμβει με επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου λίγο μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ο οποίος ζήτησε εκλογές ή δημοψήφισμα για το Μακεδονικό, ή ως τελευταία εναλλακτική την επικύρωση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ από 180 βουλευτές.

Το Μαξίμου, με την ανακοίνωσή του και την επισήμανση ότι η συμφωνία θα ήταν καλό να επιτευχθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, αφήνει ανοιχτό το παράθυρο ως προς αυτήν την προοπτική. Παράλληλα, επιστρατεύοντας τον γνωστό μύθο του «Πέτρου με τον Λύκο», απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως προς τις συνεχείς παρεμβάσεις του από χθες με κοινό παρονομαστή τη διεξαγωγή εκλογών.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών. Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεσή της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα.

Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους.

Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δύο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

«Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή»Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.

Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ό,τι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας.

Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.

Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με τον βοσκό και τον λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος, μα δεν θα πιστεύει κανείς τον βοσκό…

zougla.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Εθελοντικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα από το ΔΙΕΚ Γ.Ν. Τρικάλων

Στα πλαίσια της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, το ΔΙΕΚ Γ.Ν. Τρικάλων διοργανώνει δωρεάν…