Ai Ginnis (2)

Αναίσχυντοι – ανεγκέφαλοι, σύγχρονοι «Νέρωνες», παρολίγον σήμερα το μεσημέρι να πυρπολήσουν το ξωκλήσι του Αη-Γιάννη στη Μουριά, το οποίο βρίσκεται δύο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κοινότητας στην διαδρομή προς Μεγ. Καλύβια, βάζοντας φωτιά στην αιωνόβια λεύκα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του, καθώς κάποια μαδέρια του γύρωθεν του εξωκλησίου υπόστεγου, πήραν φωτιά.

Το εν λόγω εξωκλήσι γλίτωσε από την καταστροφική μανία των πυρομανών αγνώστων, όταν η φωτιά έγινε αντιληπτή από διερχόμενο ποδηλάτη ο οποίος τάχιστα ενημέρωσε την Π.Υ. Τρικάλων, που χάριν στην έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της που κατέφθασαν στο σημείο, πρόλαβαν και κατέσβεσαν τη φωτιά, πριν αυτή προλάβει να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο.

Ωστόσο η ζημιά που έγινε στο αιωνόβιο δέντρο, θεωρήθηκε πλήγμα από τους κατοίκους του χωριού, μιας κι αυτό είναι στενά συνυφασμένο με την ιστορική και λαογραφική τους μνήμη, καθώς στις ρίζες του βρίσκεται ενεργό πηγάδι, από το οποίο αναβλύζει γάργαρο νερό, από το οποίο ξεδίψασαν γενιές και γενιές Μουριωτών, ενώ σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δημ. Γιαννουλάκο, θεωρείται ότι έχει και θαυματουργικές ιδιότητες.

Το προανακριτικό έργο για την εξιχνίαση των ακριβών αιτίων και συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη η αποτρόπαια & καταδικαστέα αυτή πράξη, έχει αναλάβει το αρμόδιο τμήμα της Π.Υ. Τρικάλων.

Ai Ginnis (1)

Ai Ginnis (3)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κώστας Σκρέκας: «Να στηριχτούν οι καταναλωτές μέσω της ‘‘Μόνιμης Μείωσης Τιμής’’ από την ελληνική βιομηχανία τροφίμων»

Τη στήριξη της Βιομηχανίας Τροφίμων στη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής» …