henna-e-21618

Σε εφιάλτη εξελίχθηκαν οι διακοπές που πέρασε μια οικογένεια στη Μαγιόρκα, όταν την τελευταία ημέρα της παραμονής τους εκεί οι δύο ανήλικοι γιοι της οικογένειας αποφάσισαν να κάνουν τατουάζ henna.

Μόλις επέστρεψαν στο σπίτι τους ο Nathaniel, 13 ετών και ο επτάχρονος Kane, από το Sunderland της Βρετανίας έδειχναν με υπερηφάνεια τα τατουάζ τους στους φίλους τους, ωστόσο μία εβδομάδα μετά άρχισαν τα προβλήματα. Τα ανήλικα παιδιά άρχισαν να πονάνε, το δέρμα τους φούσκωνε και είχαν απίστευτη φαγούρα.

Οι γονείς τους, έντρομοι, μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου τα παιδιά χρειάστηκαν τη φροντίδα των γιατρών της Μονάδας Εγκαυμάτων.

Σύμφωνα με το BBC, ο οργανισμός “British Skin Foundation” ανέφερε, ότι είναι παράνομο να χρησιμοποιείται τατουάζ “μαύρη henna” στο δέρμα, ενώ δερματολόγος δρ. Anton Alexandroff υποστηρίζει, ότι η φερόμενη ως μαύρη henna στα δύο παιδιά δεν ήταν στην πραγματικότητα κανονικό μελάνι henna, καθώς η φυσική henna πρέπει να είναι κόκκινη.

 Η μαύρη henna περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται παραφαινυλενοδιαμίνη, η οποία είναι παράνομη για χρήση στην επιδερμίδα στην ΕΕ.
 topnews.gr
Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Τομή στη Δημόσια Διοίκηση το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων Δημοσίου

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μαζί με την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη, παρουσίασ…