opop Arxiki

Σήμερα Κυριακή 01.03.2020 η ομάδα του ΟΠΟΠ πραγματοποίησε ανάβαση στην κορυφή «Καραβούλα», μία από τις πολλές κορυφές που συνθέτουν την οροσειρά των Αγράφων με υψόμετρο 1862μ.

Ως σημείο αφετηρίας είχε οριστεί το Δημαρχείο Πύλης και στις 07:00  η ομάδα ξεκίνησε οδικώς για το Ροπωτό.

Διερχόμενοι από το υψηλότερο σημείο του οικισμού και αφήνοντας πίσω τα τελευταία σπίτια του, όλοι μας ανεξαιρέτως εντυπωσιαστήκαμε από την εικόνα του «βυθιζόμενου χωριού», ενός πρωτοφανούς φυσικού φαινομένου που έπληξε την περιοχή, όταν στην κυριολεξία η Γη άρχισε να «καταπίνει» την επιφάνειά του, λόγω των ισχυρών καναλιών νερού που διέρχονται υπογείως της περιοχής.

Προσπερνώντας, αυξήσαμε για λίγο ακόμα το υψόμετρο όπου και καταλήξαμε στα 862μ. και εγκαταλείποντας τα οχήματα μετάβασης προς τον προορισμό, ξεκινήσαμε την πεζοπορία!

Με τον καιρό σύμμαχο, η πορεία προς την κορυφή ήταν απολαυστική παρά την απότομη κλίση της. Συγκεκριμένα, η ομάδα κινήθηκε ανάμεσα σε ελατοδάσος και στα τελευταία μέτρα της διαδρομής διέσχισε αλπική ζώνη, καταγράφοντας συνολικά 5χλμ πορείας με 1000μ υψομετρική διαφορά.

Η θέα της κορυφής θα ικανοποιούσε και τα πιο απαιτητικά μάτια, όντας πανοραμική και ικανή να προσφέρει στους πεζοπόρους τη δυνατότητα να διακρίνουν ΒΑ το βουνό των Θεών τον χιονοσκεπή & επιβλητικό Όλυμπο, καθώς και τον Κίσσαβο, ΝΑ τη Λίμνη Πλαστήρα, Νότια και ΝΔ τον ορεινό όγκο τον Αγράφων, καθώς και τις χιονισμένες κορυφές «Αυγό», «Λουπάτα» και «Μαρόσα» στα ΒΔ.

Αφού όλοι μας απολαύσαμε τη θέα και βγήκαν και οι απαραίτητες φωτογραφίες, τραβήξαμε το δρόμο της επιστροφής, τηρώντας το ίδιο δρομολόγιο.

Για τον ΟΠΟΠ

Αποστόλης Γιώτας

apo

opop (1)

opop (2)

opop (3)

opop (4)

opop (5)

opop (6)

opop (7)

opop (9)

opop (10)

opop (11)

opop (12)

opop (13)

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

«Πορεία νίκης», έδειξε και η περιοδεία της Τρίτης, για τον Κώστα Μαράβα 

Συνέχεια στην πορεία της νίκης για τον Κώστα  Μαράβα και την Τρίτη από τα χωριά Πηγή, Λυγα…