Λαϊκή Τρικάλων copy

Μια πολιτισμένη, τακτοποιημένη και αναβαθμισμένη καθημερινή λαϊκή αγορά ετοιμάζεται στα Τρίκαλα. Με την πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων για βελτίωση των συνθηκών πώλησης προϊόντων, της αισθητικής και της λειτουργίας της, αλλάζει η περιοχή του κέντρου της πόλης. Σήμερα το πρωί συγκλήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Τρικκαίων, από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Αναστασίου.

Παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μπλουγούρας, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Γ. Ιωάννου και εκπρόσωποι συλλόγων παραγωγών και πωλητών στη λαϊκή.
Επί τάπητος τέθηκαν οι αλλαγές που θα γίνουν στη χωροθέτηση, στη δημιουργία σκεπασμένων παραγκών, στην αύξηση χώρου για τους πεζούς, στη διαπλάτυνση των νησίδων,  στην ασφάλεια των πολιτών, στη διαρρύθμιση του χώρου, στις βελτιωτικές παρεμβάσεις.
Όλα αυτά θα γίνουν, όπως τόνισε ξανά ο Δήμαρχος, με το κονδύλι των 210.000 ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος από τους δικούς του πόρους, με την εξοικονόμηση που έγινε.
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν, μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να επιστρέψουν στον Δήμο με παρατηρήσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε από την ερχόμενη εβδομάδα να αρχίσει η διαβούλευση και με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Στόχος του Δήμου, όπως επανέλαβε οκ. Παπαστεργίου, είναι τα έργα να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο κ. Αναστασίου υπενθύμισε ότι οι αλλαγές προς το παρόν αφορούν στην καθημερινή λαϊκή αγορά. Επίσης, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες απορίες που τέθηκαν, για ζητήματα χωροθέτησης, αδειοδότησης, καθαριότητας, ευπρεπισμού. Παρατηρήσεις έγιναν για ζητήματα σχετικά με τη νέα μορφή των παραγκών, την κίνηση των λεωφορείων, τη στάθμευση και γενικά, τον σχεδιασμό.
Είναι χαρακτηρισμό ότι ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί την αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου ανάμεσα στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Ηρώων Αλβανικού Μετώπου, εξυπηρετώντας τους κατοίκους και τις δραστηριότητες τους μετά τη λήξη της λαϊκής αγοράς.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Τομή στη Δημόσια Διοίκηση το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων Δημοσίου

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μαζί με την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη, παρουσίασ…