ostraca708

(φωτογραφίες: hcg.gr)

Οκτακόσια ένα κιλά (801 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα συνελήφθη ένας 52χρονος ημεδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε βραδινές ώρες τις χθες από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης επί της Επαρχιακής Οδού Αλεξανδρούπολης – Μάκρης , Ε.Ι.Χ. όχημα, με οδηγό τον 52χρονο.

 Το όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε – διακινούσε πενήντα τέσσερις (54) σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους οκτακοσίων ενός κιλών (801 kg) στο σύνολό τους, υπολειπομένων διαστάσεων (από 3,6εκ. Έως 4,2εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ.) .

Τα ανωτέρω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Τα μετέφερε μέσα στο αυτοκίνητο, εκτός ψυγείου

Τα μετέφερε μέσα στο αυτοκίνητο, εκτός ψυγείου

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης

800 κιλά ακατάλληλα όστρακα

800 κιλά ακατάλληλα όστρακα

Επιπρόσθετα, ο ανωτέρω κατελήφθη να οδηγεί το Ι.Χ.Ε. όχημα άνευ άδειας ικανότητας οδήγησης της αρμόδιας αρχής, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

iefimerida.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους για τη Θεσσαλία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τη νίκη τ…