Arxiki

Πολύς ο κόσμος που συμμετείχε σήμερα Τετάρτη 16/5, κατά τον δωρεάν «Προληπτικό Έλεγχο Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής», σε άνδρες & γυναίκες άνω των 60 ετών.

Η εν λόγω δράση διοργανώθηκε από το Κέντρο Υγείας Πύλης σε συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Π.Γ. Ν. Λάρισας & πραγματοποιήθηκε κατά τις ώρες από 9:00πμ. – 2:00μμ, εντός του Κέντρου Υγείας.

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 30 χρόνων λειτουργίας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της κοινωνικής προσφοράς & εξωστρέφειας προς το κοινό, η Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική Λάρισας εφαρμόζει ένα πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου «screening» ανευριματικής νόσου & περιφερικής αρτηριοπάθειας μέσω υπερήχου & μέτρησης του σφυροβραχιόνιου δείκτη.

Μέσω λοιπόν αυτού του ελέγχου, ειδικό κλιμάκιο ιατρών από το Παν/ακό Νοσοκομείο Λάρισας με επικεφαλής τον Αγγειοχειρουργό κ. Ν. Ρούσσα & τον Ακτινολόγο κ. Χρ. Μπαρό, πέρασε στον προληπτικό έλεγχο των ενδιαφερόμενων ατόμων, ώστε να εξακριβώσουν ποια εξ αυτών χρειάζονται περεταίρω εξετάσεις.

Η όλη διαδικασία να πούμε πως αποτελεί μια απλή & ανώδυνη εξέταση για τον εξεταζόμενο, για την οποία απαιτούνται πέντε μόλις λεπτά & χωρίς κόπο από τον ίδιο, ώστε να εξετασθούν κάποιες βασικές αρτηρίες του σώματος, όπως είναι η κοιλιακή αορτή & τα μεγάλα αγγεία των κάτω άκρων.

Μιλώντας στο PyliNews.gr ο Δ/ντής του Κ.Υ. Πύλης κ. Μιχ. Βενιζέλος, ανέφερε πως λόγω της μεγάλης αποδοχής της εν λόγω δράσης από πλευράς κόσμου, αυτή αποτέλεσε την 1η φάση του προγράμματος & θα υπάρξει & έτερη, η οποία υπολογίζεται στις αρχές με μέσα Ιουνίου.

Για τον λόγο αυτό, όσοι για διάφορους λόγους δεν συμμετείχαν στην 1η φάση, καλούνται να δηλώνουν την συμμετοχή τους για την 2η φάση από αύριο κιόλας, στα κάτωθι τηλέφωνα…:

2434 3 50000 & 2434 3 50030.

 

1

DSC01305

KY Pylis

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…