protoboulies sta Trikala (1)

 

«Αγωνιζόμαστε ενάντια στην Αντιλαϊκή Επίθεση & τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, ορίστηκε στις 10 το πρωί στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Με σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Απρίλη –στο Εργατικό  Κέντρο Τρικάλων η ανοιχτή σύσκεψη  εργατικών σωματείων, επιτροπών αγώνα σε κλάδους και χώρους δουλειάς , αγωνιστικών συσπειρώσεων, μαζικών λαϊκών φορέων  , συνδικαλιστών και εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών.

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν :

► Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Συρία, η εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτόν  , οι συνέπειες αυτών των εξελίξεων στη ζωή των εργαζομένων  της χώρας μας. Για την εναντίωσή μας την ιμπεριαλιστική επιδρομή στη Συρία και την Ελληνική εμπλοκή σ’ αυτή  οργανώθηκε δυναμικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 18 Απρίλη στο κέντρο των Τρικάλων.

 

  • Η προετοιμασία του αγωνιστικού γιορτασμού της 1ης Μάη

Ετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε την 132η επέτειο της εργατικής πρωτομαγιάς, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων, με απεργία, συγκέντρωση και άλλες εκδηλώσεις, μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη.

Να τιμήσουμε τους νεκρούς μας συναδέλφους από την ηρωική εξέγερση των εργατών του Σικάγου στα 1886, για την κατάχτηση του 8ωρου, τους καπνεργάτες του Μάη του 1936, τους διακόσιους εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944.

Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Η περίοδος που θα τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά, σημαδεύεται από την συνέχιση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης, Ε.Ε, εργοδοσίας σε βάρος όλων των δικαιωμάτων μας, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να μας πείσει ότι βαδίζουμε προς το τέλος των μνημονίων, προκειμένου να καλλιεργεί αυταπάτες και παθητικότητα, για να περνά τα αντεργατικά μέτρα.

Η υποτιθέμενη έξοδος από τα μνημόνια και η λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξη», δεν θα καταργήσει τους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους. Ωφελημένοι από μια τέτοια ανάπτυξη θα είναι ξανά το μεγάλο κεφάλαιο! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων και φρούδων ελπίδων που μοιράζει η κυβέρνηση.

Δεν θέλουν επαναφορά των ΚΣΣΕ, αλλά οι μισθοί να καθορίζονται σε επίπεδο επιχείρησης, χωρίς την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της υποχρεωτικότητας. Να μετατοπισθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις από το εθνικό και κλαδικό προς το επιχειρησιακό επίπεδο και να έχουν ως βάση τα 586 ευρώ, να υπάρχουν απευθείας διαπραγματεύσεις εργοδοτών εργαζομένων, χωρίς την συμμετοχή των συνδικάτων.

Παράλληλα επιλέγει την 1η Μάη, για απελευθέρωση των πλειστηριασμών και κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνει πάνω στο λαό τα κοράκια των τραπεζών, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς!

Αρωγός σ’ αυτή την αντεργατική πολιτική και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που ήδη συνυπέγραψε στα κρυφά με τις εργοδοτικές οργανώσεις, την λεγόμενη ΕΓΣΣΕ με τους άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ μεικτά.

Κανένα συνδικάτο δεν πρέπει να πάρει μέρος σ’ αυτή την  προσπάθεια υποταγής των εργαζομένων και των συνδικάτων στους σχεδιασμούς των εκμεταλλευτών μας. Πάμε κόντρα στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία δεν εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά της μεγαλοεργοδοσίας.

Τώρα περισσότερα συνδικάτα και εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ για να μπορέσει να ανασυνταχθεί το σ.κ. Σήμερα είναι ανάγκη η ανασύνταξη του εργατικού σ.κ, η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, η μαζικοποίηση των συνδικάτων, η απομόνωση του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού!

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μας και η συμμαχία μας με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, μπορεί αλλάξει ριζικά την άθλια κατάσταση που μας επιβάλουν να ζούμε, να ανοίξει τον δρόμο για μια άλλη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με τους εργάτες να κάνουν κουμάντο στα μέσα παραγωγής και διανομής των προϊόντων, στον πλούτο που παράγεται και στον τόπο μας.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε για τις ΣΣΕ, κατά των πλειστηριασμών, κατά της φοροληστείας, της ανεργίας, της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της υγείας, της παιδείας και όλων των αναγκών μας.

Για αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Μέτρα προστασίας των ανέργων, επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους.

Η εργατική τάξη θα υπερασπίσει τη δική της πατρίδα, χωρίς να δείξει καμία εμπιστοσύνη στην αστική τάξη, την κυβέρνησή της και τα κόμματα της. Έχει και πρέπει να υπερασπίσει τα δικά της ταξικά συμφέροντα, να απαλλαγεί τόσο από την εκμετάλλευση, όσο και από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για ζήσει ειρηνικά και να προκόψει.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, όπως και οι εργαζόμενοι της Τουρκίας και των άλλων χωρών, δεν έχουμε κανένα όφελος από τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, στους οποίους συμμετέχουν και οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας, διεκδικώντας η καθεμιά για λογαριασμό της μεγαλύτερο κομμάτι από τους ενεργειακούς πόρους και τις αγορές. Το παράδειγμα της Συρίας και άλλων χωρών, δείχνει ότι πάντα οι λαοί είναι οι χαμένοι και τα μονοπώλια κερδισμένα.

Οι εργάτες της Ελλάδας, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργάτες της Τουρκίας και άλλων χωρών. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια βάσανα από την εκμετάλλευση μας, απ’ τους ίδιους που κάνουν και τον πόλεμο και μας βάζουν να αλληλοσκοτωθούμε.

Αντιθέτως, πρέπει να παλέψουμε ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό και τον αλυτρωτισμό που καλλιεργούν οι εκμεταλλευτές μας και στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα, για να μας σέρνουν στο δικό τους άρμα, για τα δικά τους συμφέροντα.

Επομένως και οι φετινές εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά,  έχουν κύριο περιεχόμενο την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δεμένη με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της εργατικής τάξης, όπως και πέρσι.

 

 

«Ενάντια στην Εκμετάλλευση και τον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο για την τελική νίκη των λαών»

Μ’ αυτό το περιεχόμενο ανοίγουμε πλατιά μέσα στους εργαζόμενους την συζήτηση και την δράση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν, μαζί με την πάλη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, την επιθετικότητα της εργοδοσίας.

 

Η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην πόλη μας,  ορίστηκε στις 10 το πρωί στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Το πρόγραμμα κεντρικών δράσεων των Σωματείων που θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση 1Η ΜΑΗ έχει ως εξής:

  1. Παρασκευή 27 Απρίλη: Διαμαρτυρία στην ΔΟΥ Τρικάλων στις 11.00π.μ., ενάντια στην έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο δημόσιο.
  2. Σάββατο 28 Απρίλη, 7μμ, στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων-

      Εκδήλωση Σωματείων-Φορέων σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων με θέμα : «Αγωνιζόμαστε ενάντια στην Αντιλαϊκή Επίθεση & τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο»

  1. Κυριακή 13 Μάη: Συμμετοχή στην Πανθεσσαλική Κινητοποίηση που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στη Λάρισα, ενάντια στην εγκατάσταση των πολεμικών droneς  περιοχή.

 

Εκ των εργατικών σωματείων, μαζικών φορέων και αγωνιστικών συσπειρώσεων που συμμετείχαν στη σύσκεψη και καλούν στις πρωτοβουλίες… :

Συνδικάτο  Γάλακτος –Τροφίμων -Ποτών ,

Σύλλογος Λογιστών  & Βοηθών  Λογιστών,

Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων,

Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Τρικάλων ,

Επιτροπή  Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων,

Επιτροπή  Αγώνα  εργαζομένων  στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Δημοσίου,

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη»

Ένωση ΕΒΕ Καλαμπάκας, Ένωση ΕΒΕ Φαρκαδόνας,

Σωματείο Ξυλουργών-Επιπλοποιών  (μέλος της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ξύλου),

Επιτροπή  Αγώνα Αυταπασχολούμενων Λογιστών & Φοροτεχνικών ,

Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων(μέλος της ΟΓΕ),

Επιτροπή  Ειρήνης  Τρικάλων.

protoboulies sta Trikala (2)

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…