mitropolitis_stagon_agia_filothei_1

Σε κλίμα κατάνυξης και προσευχής τελέστηκε το βράδυ της Τρίτης στην ιερά μονή Ρουσάνου Μετεώρων αγρυπνία για τη μνήμη της “Κυράς των Αθηνών”, Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας. Τη βραδινή θεία λειτουργία τέλεσε μέσα σε μια γαλήνια ατμόσφαιρα, μόνο με το φως των καντηλιών και των κεριών, ο μητροπολίτης Σταγών, κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης, π. Νήφωνα Καψάλη, και πλειάδας κληρικών.

Πλήθος προσκυνητών προσήλθε ευλαβικά στην μετεωρίτικη ιερά μονή για να παρακολουθήσει την κατανυκτική αγρυπνία και να προσκυνήσει αντίγραφο εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας, η οποία ενθρονίστηκε πριν από λίγες ημέρες, προερχόμενη από την ιερά μονή Βατοπεδίου.

Ο μητροπολίτης Σταγών, στον λόγο του, αναφέρθηκε στην αξία της φιλανθρωπίας και της προσφοράς, τονίζοντας πως “η αγάπη και η ελεημοσύνη δεν εκφράζονται μόνο με τα χρήματα και την υλική βοήθεια, αλλά εκφράζονται τις περισσότερες φορές με τον ηθικό λόγο και τη συμπαράσταση”.

Κλείνοντας, ο κ. Θεόκλητος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη της μονής, που φέρει το όνομα της αγίας Φιλοθέης, η χάρη της “Κυράς των Αθηνών” να την ενδυναμώνει, ώστε μαζί με τη συνοδεία της να συνεχίσουν να προσφέρουν τη διακονία τους στην ιερά μονή των Μετεώρων και στους πιστούς.

Στην συνέχεια προσφέρθηκε σε όλους τους προσκυνητές μοναστηριακό κέρασμα στο αρχονταρίκι της μονής.

Στην συνέχεια προσφέρθηκε σε όλους τους προσκυνητές μοναστηριακό κέρασμα στο αρχονταρίκι της μονής.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…