irida 4
Με καταγωγή από την Πύλη η 28χρονη Ίριδα Κουφογάζου & ακολουθώντας τα μουσικά χνάρια του πατέρα της Νίικου, έρχεται με την υπέροχη γλυκιά & γεμάτη μουσικότητα φωνή της, μέσω τριών video clip σε cover mix γνωστών τραγουδιών, να ξεδιπλώσει, δείξει & αποδείξει το πηγαίο & αστείρευτο ταλέντο της στο τραγούδι, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ο τόπος μας διαχρονικά «γεννάει» ταλέντα, σε πολλά & διαφορετικά πεδία…
Ποια όμως είναι πραγματικά η Πορτινή Ίριδα Κουφογάζου; Ας πάμε να την γνωρίσουμε καλλίτερα, μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό της..
Irida 1Η Ίριδα Κουφογάζου γεννήθηκε στην Πύλη Τρικάλων το 1992 από όπου και κατάγεται. Σε ηλικία 2 ετών έρχεται μαζί με την οικογένεια της στην πόλη του Βόλου, όπου ζει μέχρι και σήμερα!
Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Τα πρώτα της μουσικά ακούσματα από μωρό ήταν οι ήχοι του μπουζουκιού που έπαιζε ο πατέρας της, Νικόλαος Κουφογάζος, δίπλα στον οποίο ξεκίνησε να τραγουδά δειλά δειλά….
Σε ηλικία 6 ετών αρχίζει μαθήματα ακορντεόν ενώ παράλληλα γίνεται μέλος της χορωδίας του δημοτικού της σχολείου (2ο Νέας Ιωνίας) όπου εμφανίζεται ως σολίστ στις εκδηλώσεις.
Στη συνέχεια έρχεται σε επαφή με τα ακούσματα της Μ. Ασίας και το σύλλογο «ΙΩΝΕΣ», όπου η αείμνηστη πρόεδρος του συλλόγου Άννα Αϊβαζόγλου, την ξεχώρισε και της εμπιστεύτηκε τις ερμηνείες των παραδοσιακών τραγουδιών για 15 χρόνια .
Σε ηλικία 12 ετών κερδίζει το πρώτο βραβείο στο μουσικό διαγωνισμό «Παιδιά με Ταλέντο».
Την ίδια χρονιά ένα καινούργιο μουσικό ταξίδι αρχίζει για αυτήν στο Μουσικό Σχολείο Βόλου όπου θα ανακαλύψει τα μονοπάτια της κλασικής, έντεχνης και λαϊκής μουσικής.  Γίνεται μέλος της χορωδίας ομοίων φωνών και ξεχωρίζει για το ταλέντο της στο κανονάκι, το οποίο αποτελεί και το βασικό όργανο επιλογής της.
Στα 15 της συνεργάζεται με την Μαντολινάτα της Εστουδιαντίνας και τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, όπου ερμηνεύει ξένο, ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και Ελληνική οπερέτα. Παράλληλα τα Σαββατοκύριακα εμφανίζεται σε κέντρα εκδηλώσεων  δίπλα στον πατέρα της, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ερμηνεύει τραγούδια του Μίμη Πλέσσα ως βασική φωνή της ορχήστρας ποικίλης μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων.
irida 2Στα 17 της εμφανίζεται στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην Υγειά Μας» με το μουσικό σχολείο Βόλου και πρωταγωνιστεί ως σολίστ σε τραγούδια μεγάλων συνθετών του ελληνικού πενταγράμμου, όπως  του Θεοδωράκη και του Ξαρχάκου.
Εν συνεχεία ως φοιτήτρια πια του τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας , δημιουργεί το δικό της συγκρότημα με όνομα «multiple choice» με το οποίο εμφανίζεται σε διάφορές μουσικές σκηνές του Βόλου, των Τρικάλων, της Κατερίνης και στην Γιορτή κρασιού Μεσενικόλα Καρδίτσας για 2 συνεχόμενες χρονιές.
Μετά την αποφοίτηση της,ξεκινά και επίσημα η επαγγελματική της σταδιοδρομία σε όλες σχεδόν τις μουσικές σκηνές του Βόλου ,»Νυχτωδία»,το «Voice»,το «Gallery-piano bar», το «Γκάζι»,το «Premiera» κ.λ.π,ενώ τα καλοκαίρια εμφανίζεται σε διάφορες εκδηλώσεις και συναυλίες στην περιοχή της Θεσσαλίας Εύβοιας και Στερεάς Ελλάδας.
Φέτος τη συναντάμε στο νυχτερινό κέντρο «Caramela» όπου κατακτά με επιτυχία και το κοινό της Λάρισας!
Αναμένουμε τον Σεπτέμβριο την πρώτη της δισκογραφική δουλειά….! Αλλά & μία ξεχωριστή δική της εμφάνιση στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Πύλη!

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…