Zambras Dimitris

«…Ήμουνα νιος και γέρασα…» λέει ο σοφός λαός…

 Δημ. Ζάμπρας, Εκπ/κός, Διευθυντής  2ου Δημοτικού Σχολείου Φαρκαδόνας, Δημότης Δήμου Πύλης (Δ.Δ. Καλόγηροι)

 

«Νεώτερος ἐγενόµην καὶ γὰρ ἐγήρασα καὶ οὐκ εἶδον δίκαιον ἐγκαταλελειµµένον οὐδὲ τὸ σπέρµα αὐτοῦ ζητοῦν ἄρτους»

«Νέος ήμουν και γέρασα, και όμως δεν είδα δίκαιο εγκαταλελειμμένο, ούτε κάποιον απόγονό του να ζητάει ψωμί» (ΜΝΚ). (Ψαλμός 36:25 [37:25])

Πράγματι από το 1981 και νωρίτερα, υπήρχε στο τραπέζι των κυβερνόντων, το πάγιο και αμετακίνητο αίτημα της διευθέτησης κεντρικού χειµαρρώδους ρεύµατος του χωριού : Καλογήρων, Περ. Ε. Τρικάλων. Κάθε φορά που ζυγώνανε εκλογές, εντασσόταν στην ατζέντα της παροχολογίας…Και από τότε πέρασαν σχεδόν 40 συναπτά έτη…και κύλησε πολύ νερό σ’ αυτό το ρέμα…κύλησαν και πολλές ελπίδες και υποσχέσεις, όπως και πολλά σκουπίδια εντός και πέριξ αυτού…Πολλοί κάτοικοι του χωριού δεν πρόλαβαν να ζήσουν να δουν το έργο ολοκληρωμένο…

Αλλά σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, πέρασαν και πολλά κυβερνητικά σχήματα δεξιοσοσιαλιστικά, σοσιαλιστικοδεξιά…και ολίγον «παρδαλά-προοδευτικά», κεντρώα, άλλα ήταν «τάχα μου – τάχα μου», άλλα ήταν «για το λαό» και μόνο γι’ αυτόν, άλλα ήταν «μπάτε σκύλοι αλέστε», που τα πιστέψαμε και εναποθέσαμε της ελπίδες και εισπράξαμε τη χρεωκοπία και σοδέψαμε τη φτωχοποίηση…

Πολλοί δε βουλευταί αυτά τα σχεδόν 40 έτη, όλο υποσχέσεις, επαγγελίες, ταξίματα και στυλάκι:«…ήρθε ο βουλευτής στο χωριό…βόλτες από κει κι από δω…».

Πολλοί πάλεψαν και μόχθησαν γι’ αυτό το έργο με συνέπεια, ακολουθία και σοβαρότητα, πολλοί προσπάθησαν γι’ αυτό το έργο φιλότιμα, έντιμα, αδελέαστα και ενάρετα,άλλοι δε, φλόμωσαν τους κατοίκους με απίστευτα ψέματα, ψευδολογήματα, δικαιολογίες και προφάσεις αυτά τα χρόνια, πολλοί δε μηχανισμοί της εκάστοτε παραεξουσίας, ίσως και  να υπονόμευσαν για ψηφοθηρικούς λόγους το έργο… έτοιμη η μελέτη από χρόνια…αλλά οι προθέσεις και οι βουλήσεις των κυβερνόντων αυτά τα προηγούμενα 40 έτη ήταν άλλες και συχνά μόνο γιομάτες υποσχέσεις και τάματα…

(Σημειολογικά ο σεβαστός πατέρας μου που σήμερα είναι 86 χρόνων – παλαιός των ημερών – ήταν τότε 47 χρόνων και η αφεντιά μου ήταν κοντά 18 χρόνων…)

και σήμερα…«Αθήνα, 07 Μαρτίου 2019 Αριθ. Πρωτ. : 17087» από το: «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. ∆/ΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ &ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ & ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π.∆.Ε» έχουμε:
ΘΕΜΑ: Ένταξη του έργου µε τίτλο «∆ιευθέτηση χειµαρρώδους ρεύµατος (κλάδου) Καλογήρων…»

(…Αντικείµενο του έργου είναι η διευθέτηση του χειµαρρώδους ρεύµατος (κλάδου) Καλογήρων για την αύξηση της παροχετευτικότητας, την προστασία της κοίτης (επένδυση και αντιστήριξη πρανών και πυθµένα) και τη ρύθµιση της ροής µε κατασκευή αναβαθµών για τη µείωση της κατά µήκος κλίσης και λεκανών καταστροφής ενέργειας για την εκτόνωση της ροής µε κύριο στόχο την αντιπληµµυρική προστασία της περιοχής…)
που υπογράφει ο Υπουργός

 Κος Α. ΧΑΡΙΤΣΗΣ

 της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,

(…και η οποία αριστερά, θα έφερνε την καταστροφή, θα μας έπαιρνε τα σπίτια και τις γυναίκες μας, θα γκρέμιζε της εκκλησίες, θα ρήμαζε τον τόπο και όλοι εμείς οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι», στην Ανταρκτική να σκάβουμε πάγους…)

Φυσικά «Τέλος καλό, όλα καλά» για όλους. Με τα συγχαρητήρια σε όλους όσους προσπάθησαν: Πολίτες & Δημότες πρώτα και πάνω από όλα, αφού ζητούσαν τα αυτονόητα από ένα πολιτισμένο κράτος που εισπράττει φόρους, Προέδρους, Δημοτικές Αρχές, Νομαρχιακές αρχές, Περιφερειακές αρχές, Υπουργεία και αξιότιμους Υπουργούς αυτών, για την τελική θετική έκβαση του αιτήματος σχεδόν 40  ολάκερων χρόνων, με την παρατήρηση:

Έργα απαραίτητα, βασικά και με στοχευμένες παρεμβάσεις, έργα για την ασφάλεια των πολιτών, έργα αντιπλημμυρικών φαινομένων, με 40 σχεδόν χρόνια καθυστέρηση, δεν είναι για είσπραξη «μπράβο» και λοιπών κερδών, απολαβών και αβάντσων έναντι εκλογών και για αλίευση ψήφων προς και από κάθε κατεύθυνση…αλλά είναι για έντονο προβληματισμό, για το τεράστιο χρονικό διάστημα που πέρασε –(πόροι στα χρόνια των πάρτυ και των παχιών αγελάδων…έρεαν άφθονοι) – και την απαραίτητη προσοχή για ορθή κατασκευή του έργου με όλες τις προδιαγραφές και όρους, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον….επειδή από πολλές κατασκευές έργων ο «νεοέλλην» πραγματικά νιώθει υπερήφανος – τέτοια έργα υπάρχουν και στον τόπο μας – αλλά και από πολλά άλλα έργα: «φυσά και το γιαούρτι…επειδή κάηκε στο κουρκούτι…»

 

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…