lefta-2

Έως τις 20 Απριλίου, θα διαρκέσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19 που εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών».

 Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα, ύψους 600 ευρώ, το οποίο θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Το επιστημονικό επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις: 400 ευρώ, ως προκαταβολή, με την ενεργοποίηση της επιταγής, η οποία θα καταβάλλεται από τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου και μετά, ενώ, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα καταβάλλονται και τα υπόλοιπα 200 ευρώ.

Πρόκειται για μία δράση που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση και υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην οποία θα ενταχθούν οι έξι βασικοί επιστημονικοί κλάδοι: μηχανικοί κάθε ειδικότητας, οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως, δικηγόροι (ασκούμενοι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι) ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, ιατροί κάθε ειδικότητας, εκπαιδευτικοί και ερευνητές), όπως ορίζονται, βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας, από το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά 180.390 επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες και θα υλοποιηθεί με το σύστημα της επιταγής κατάρτισης, που περιλαμβάνει παρακολούθηση προγράμματος 100 διδακτικών ωρών και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης.

 Οι επιστήμονες-δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν ένα από τα 10 προσφερόμενα σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης, τα οποία θα βοηθήσουν άμεσα στον εκσυγχρονισμό των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους στο συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον.

Τις υπηρεσίες επιστημονικής τηλεκατάρτισης μπορούν να παρέχουν όλα τα αδειοδοτημένα από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου 1 και 2.

Πηγή: ergasiakanea.eu

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…