default

Άλλη μια κυριακάτικη εξόρμηση σε μοναδικούς, μαγευτικούς προορισμούς του Δ. Πύλης, παίρνοντας τα βουνά & τα λαγκάδια και πού μας βρίσκεις, πού μας χάνεις…αυτή την φορά, όχι και πολύ μακριά, ακριβώς δίπλα μας, είκοσι λεπτά από την πόλη της Πύλης, την γοητευτική, καταπράσινη & πολύ δροσερή αυτή την εποχή…Παλαιοκαρυά!!!

Χωρίς να επιλέξουμε κάτι το εξεζητημένο & δύσκολο, που είναι αλήθεια ότι μπορεί να σου προσφέρει το μεθυστικό φαράγγι της Παλαιοκαρυάς με τις ψηλές του του βουνοκορφές, επιλέξαμε να «αγκυροβολήσουμε» σε ένα πολύ γνωστό & αγαπητό από πολύ κόσμο μέρος, τον χώρο της Διστέλας, στον οποίο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκαρυάς, διοργανώνει κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου την «Γιορτή της Πέστροφας».

Ξεκινώντας λοιπόν από την Δριστέλα, είναι το σημείο, το μέσον καλλίτερα, όπου μπορεί κανείς να επιδοθεί στο πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων, που με την βοήθεια της πίεσης, της περιδίνησης και της ανάδευσης του νερού, σου γίνονται σαν καινούργια, χωρίς πολύ κόπο & χρήμα. Εάν δεν ξέρεις το πώς; Μην χολοσκάς. Υπάρχουν εκεί οι ειδικοί που σου εξηγούν με το «ΝΙ» & με το «Σίγμα» κι όλα πλέον μοιάζουν παιχνιδάκι!

Δίπλα ακριβώς ο παλιός Νερόμυλος, μουσειακός πια, ο οποίος το 1998 μέσω του προγράμματος LEADER ΙΙ, αναπαλαιώθηκε από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. του Αγ. Νικολάου με την βοήθεια  του τότε τοπικού συμβουλίου.

Κι αν τώρα κουραστήκατε απ’ όλα αυτά, (μετά & το πλύσιμο), ήρθε η στιγμή για το καλλίτερότερον!!! Στα αριστερά σας και καταπλακωμένο από τον βαθύ ίσκιο που ρίχνουν πάνω του δεκάδες αιωνόβια πλατάνια, βρίσκεται το δεντροκατασκευασμένο ταβερνάκι, που εκτός της ξύλινης αρχιτεκτονικής του, σε θέλγουν κατά κει, υπέροχες τσικνιστές μυρωδιές κάθε είδους, που το απαλό, δροσερό αεράκι, φρόντισε να διαχύσει ως τη μύτη σου, που πλέον είναι αργά να δραπετεύσεις από τις περίτεχνες δαγκάνες τους, ως άλλες σειρήνες του πολυμήχανου Οδυσσέα…

Το μόνο που απομένει τώρα είναι να αποφασίσεις αν θα πας λάου – λάου, αρχίζοντας με ένα τσιπουράκι ή θα μπεις κυριολεκτικά στο ψητό, καθώς τοπικές κάθε είδους συνταγές, κατακλύζουν το μενού, που υπάρχει στο ταβερνάκι. Και φυσικά…ολοζώντανη πέστροφα!!!

Εσύ αποφασίζεις….

Κι όταν τελικά καταφέρεις να απαγκιστρωθείς απ’ το παραμυθένιο σου βουνίσιο λιμανάκι, δεν μπορείς να πεις αντίο στην περιοχή, χωρίς μια «Καλημέρα» στους γνωστούς πλέον καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς με τα κρυστάλλινα νερά, που όταν τα αντικρίσεις ή πατήσεις μέσα τους, με την γαλήνια αύρα τους, σε κάνουν χωρίς να το καταλάβεις συνοδοιπόρο τους ως την καταγάλανη θάλασσα, σε ένα γνωστό αέναο ταξίδι!!!

default

default

default

default

DSC08453

DSC08454

DSC08459

palikaria

Load More Related Articles
Load More In Videos
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…