koutsomitis copy

Έφυγε από την ζωή το μεσημέρι της Πέμπτης ο σπουδαίος σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης, ένας ακάματος εργάτης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο με προβλήματα στο αναπνευστικό. Χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στην Εντατική και πριν από λίγο άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο ευρύ κοινό ο Κώστας Κουτσομύτης έγινε γνωστός από τα τηλεοπτικά του σίριαλ τόσο από την κρατική τηλεόραση στη δεκαετία του ’80 με το «Καπνισμένος ουρανός» όσο και από την ιδιωτική με δουλειές όπως «Πρόβα νυφικού», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Κίτρινος φάκελος», οι «Μάγισσες της Σμύρνης» κ.α. Η τελευταία δουλειά του στην κρατική τηλεόραση ήταν το σίριαλ «Υστερα ήρθαν οι μέλισσες» το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Ο Κώστας Κουτσομύτης γεννήθηκε στα Γρεβενά. Σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου της Βιέννης και το 1965 γύρισε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους. Το ’66 υπέγραψε το σενάριο του «Θύματα Ειρήνης» σε συνεργασία με τον Βασίλη Βασιλικό, ενώ αργότερα εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στην Φίνος Φιλμ.
Πηγή:gr.greekreporter.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Σε ηλεκτρική καρέκλα ο Θ. Χήρας. Ποιον θα αποφασίσει να «πετάξει» εκτός του νέου ΔΣ;;;

Σε ηλεκτρική καρέκλα όμως κάθεται ο Θ. Χήρας, γιατί εκτός από την διαχείριση της βαριάς ήτ…