google123

Το «πράσινο φως» δόθηκε από δικαστήριο της ισπανικής πρωτεύουσας ύστερα από αίτημα των ισπανικών φορολογικών αρχών.

Έφοδο στα γραφεία της Google στη Μαδρίτη πραγματοποίησαν σήμερα Ισπανοί αξιωματούχοι στο πλαίσιο φορολογικής έρευνας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, ενώ δεν έχει περάσει ακόμα ένας μήνας από αντίστοιχη επιχείρηση στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας διαδικτυακών υπηρεσιών στη Γαλλία.

Εκπρόσωπος της Google ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η εταιρία τηρεί τη φορολογική νομοθεσία στην Ισπανία, όπως και σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Η εταιρία συνεργάζεται με τις αρχές για να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Η Google δέχεται πιέσεις από πολιτικούς και πολίτες σε όλη την Ευρώπη, που εκφράζουν ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο οι πολυεθνικές εκμεταλλεύονται τη διεθνή τους παρουσία για να ελαχιστοποιήσουν τους φόρους που καταβάλλουν.

Το «πράσινο φως» για τη σημερινή έφοδο δόθηκε από δικαστήριο της ισπανικής πρωτεύουσας ύστερα από αίτημα των ισπανικών φορολογικών αρχών, σύμφωνα με σύντομη ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μαδρίτης.

Πηγή:fortunegreece.com

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…