mc21a

Το αεροσκάφος που στοχεύει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Boeing και του Airbus θα ξεκινήσει τις πτήσεις του στα τέλη του 2018

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφος μέσης εμβέλειας MC-21, το οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη πτήση στα τέλη του 2018 και στοχεύει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος των αεροσκαφών της Boeing και της Airbus.

 Το πρώτο πλήρως εξοπλισμένο αεροσκάφος συναρμολογήθηκε επιτυχώς στο Ιρκούτσκ στις 28 Απριλίου.

Το αεροσκάφος θα διατίθεται από την κατασκευάστρια εταιρεία Irkut σε δύο παραλλαγές: Το MC-21-300, με 160-211 θέσεις, και το MC-21-200 που θα έχει 130-165 θέσεις. Σύμφωνα με την Izvestia, η μεγαλύτερη ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot θα προσθέσει 50 MC-21 στον στόλο της στα τέλη του 2018, ενώ ήδη έχουν κλείσει συμφωνίες προμήθειας με εγχώριες και ξένες αερογραμμές της Ινδίας, της Κίνας, της νοτιοανατολικής Ασίας και της λατινικής Αμερικής.

Το νέο αεροσκάφος θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε διαδρομές μέχρι 6.400 χιλμ και το λειτουργικό του κόστος, σύμφωνα με την UNAC.MM, θυγατρική της οποίας είναι η Irkut, είναι 15% χαμηλότερο από τα αεροσκάφη της σημερινής γενιάς.

 news247.gr  (Με πληροφορίες από RT, φωτογραφίες: Alexander Astafyev / Sputnik, Government Press Service Pool Photo via AP)

Load More Related Articles
Load More In Τεχνολογία
Comments are closed.

Check Also

Από στις 8:00 η Σύσκεψη Φορέων και Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Η ανακοίνωση για την εργατική Πρωτομαγιά

Το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου  Τρικάλων καλεί σε ευρεία σύσκεψη των Σωματείων Ιδιωτικ…