asep_aftodioikisi

Ερχονται 31.507 προσλήψεις μονίμων και εποχικών στους δήμους σύμφωνα με τρεις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί τις τελευταίες μέρες. Δειτε παρακάτω πως θα γίνουν οι νέες προσλήψεις.

«Πράσινο φως» για 983 θέσεις σε 75 δήμους

Μέσω πέντε εγκριτικών αποφάσεων που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκαν οτι πρόκειται να γίνουν 983 προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε 75 δήμους τις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για προσωπικό που προσλαμβάνεται σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε δήμους, ΔΕΥΑ και δημοτικές επιχειρήσεις (ΔΕΥΑ). Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε πως κατανέμονται οι θέσεις ανά δήμο. Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει και τις όμοιες του άρθρου 9 του ν. 3812/2009, όπως ισχύει, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μηνών.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: βρεφονηπιοκόμοι, χειριστές μηχανημάτων οδηγοί, εργάτες καθαριότητας, ναυαγοσώστες, βρεφοκόμοι, καθαριστές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μηχανικοί, κ.α.

Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

Προκήρυξη για 524 μόνιμους σε δήμους

Θέμα χρόνου είναι πλέον η έκδοση της δεύτερης προκήρυξης του υπουργείου Εσωτερικών μέσω της οποίας θα προσληφθούν 524 νέοι μόνιμοι υπάλληλοι σε δήμους και ΝΠΔΔ σύμφωνα με το e-dimosio. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 468 προσλήψεις σε δήμους και ΝΠΔΔ και 56 σε δήμους, με βάση τα συμπληρωματικά αιτήματα που είχαν στείλει όσοι δεν είχαν προλάβει την προκήρυξη 3Κ/2018. Ουσιαστικά οι προσλήψεις αυτές αφορούν στους δήμους που δεν πρόλαβαν να στείλουν στις καθορισμένες προθεσμίες τα σχετικά αιτήματά τους. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου,  εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, Εργατών Συνοδών Απορριμματοφόρων, κ.α.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν και στη δεύτερη προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών θα ισχύσει η επιπλέον μοριοδότηση για τους ηδη υπηρετούντες, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του e-dimosio.gr οι δήμαρχοι έχουν ζητήσει από το υπουργείο να μεριμνήσει ωστε να μην βρεθούν στο δρόμο οι χιλιάδες εποχικοί υπάλληλοι που εργάζονται προσωρινά στους δήμους.

Το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε στο ΑΣΕΠ τα αιτήματα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αιτήσεων και ταυτόχρονα έστειλε και στο Εθνικό Τυπογραφείο την απόφαση σύμφωνα με την οποία καθορίζεται ο αριθμός και οι ειδικότητες των υπαλλήλων που θα προσληφθούν από τις ειδικές κατηγορίες.

Τον Ιούνιο αναμένεται να προκηρυχθεί ο νέος μεγάλος κύκλος προσλήψεων για Κοινωφελή Εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες, που θα αφορά 30.000 ανέργους. Ειδικότερα, οι θέσεις που θα προκηρυχθούν για 8μηνη εργασία Κοινωφελούς Χαρακτήρα θα είναι 25.000 σε υπηρεσίες Δήμων και 5.000 σε υπηρεσίες Περιφερειών.

Άμεσα αναμένεται να λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα δηλώνουν τις ανάγκες τους σε ειδικότητες, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Στόχος είναι τον Ιούλιο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες και να ξεκινήσουν οι προσλήψεις.

Ενδεικτικά είναι τα όσα ανέφερε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μοντέλου διαλόγου ανάμεσα στην Πολιτεία και την κοινωνία.

«Αυτό το μοντέλο διαλόγου θα πρέπει να είναι εντελώς αντιπαραθετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εάν όντως θέλουμε να σχεδιάσουμε διαφορετικά την επόμενη μέρα», είπε ο κ. Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στις δύο πρόσφατες αλλαγές που αφορούν τα συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας: α) την αύξηση των κονδυλίων κατά 450 εκ. ευρώ, και β) τη δυνατότητα στοχευμένων ανά Περιφέρεια προγραμμάτων.

e-dimosio.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Ένα βήμα πιο κοντά στην «περιαγωγή» των υπηρεσιών Υγείας. Οι Έλληνες μορούν να χρησιμοποιούν ιατρικές υπηρεσίες στο εξωτερικό

Ένα βήμα πιο κοντά στην «περιαγωγή» των υπηρεσιών Υγείας- Σε λειτουργία  ο διασυνοριακός κ…