syrigos_kerameos

Δείτε τον πίνακα κατανομής των 2.000 θέσεων Επικουρικού Διδακτικού Προσωπικού στα 22 Πανεπιστήμια της χώρας

Την πρόσληψη ωρομισθίων, μέσω ανταποδοτικών υποτροφιών     στα ΑΕΙ  για την παροχή επικουρικού διδακτικού έργου στην ενισχυτική διδασκαλία των φοιτητών, κατά το εαρινό εξάμηνο ενέκρινε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θέτοντας σε εφαρμογή την τροπολογία “Διγαλάκη” που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Πρόκειται συνολικά για 2.000 θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων, οι οποίες θα καλυφθούν χρηματοδοτικά από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Το esos δημοσιεύει τον πίνακα κατανομής στα 22 Πανεπιστήμια της χώρας 2.000 θέσεων Επικουρικού Διδακτικού Προσωπικού, με τη μορφή υποτρόφων, από τον οποίο προκύπτει ότι τη “μερίδα του λέοντος”  των θέσεων παίρνουν  το ΑΠΘ με 229 θέσεις , το ΕΚΠΑ με 217, το Παν. Πατρών με 178  και το ΠΑΔΑ νε 177 θέσεις.

Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, θα εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας και για τους φοιτητές, όλων των Πανεπιστημίων της χώρας

Λόγω της έκτακτης συγκυρίας (πανδημία COVID-19) και επειδή η εκπαιδευτική διαδικασία   γίνεται κυρίως με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (εκτός από τα εργαστήρια και τις κλινικές στο τελευταίο έτος σπουδών που γίνονται διά ζώσης), το υπουργείο Παιδείας έκρινε  αναγκαία την  υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επιδίωξη του υπ. Παιδείας  είναι να ενισχυθεί το εκπαιδευτικό έργο των μελών ΔΕΠ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 με την ενσωμάτωση τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας επιπλέον των κύριων διαλέξεων και τον χωρισμό των εργαστηριακών τμημάτων σε μικρότερα τμήματα (ομάδες) προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας αν το εργαστηριακό μάθημα διεξάγεται δια ζώσης.

 Ενδεικτικά, η εκπαιδευτική διαδικασία θα διεξαχθεί ως εξής:

Α) Eξ αποστάσεως διαλέξεις σε μαθήματα καθώς όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν υιοθετήσει τη διαδικτυακή διδασκαλία προκειμένου να ανταποκριθούν στις έκτακτες συνθήκες.

Οι διαλέξεις θα διεξαχθούν από το υπεύθυνο για το μάθημα μέλος ΔΕΠ όπως και το εαρινό εξάμηνο 2019-2020.

Β) Διενέργεια κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων με φυσική παρουσία όπως προβλέπεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, τηρώντας τα προτεινόμενα μέτρα και κανόνες ασφαλείας.

Γ) Δια ζώσης ή εξ αποστάσεως ενισχυτική διδασκαλία επιπρόσθετα της κύριας εξ αποστάσεως διδασκαλίας του προπτυχιακού μαθήματος σε μικρές ομάδες φοιτητών (έως 30 ατόμων) τηρώντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προστασίας (αν πρόκειται για διδασκαλία με φυσική παρουσία).

Κάθε ΑΕΙ θα διαμορφώσει την ενισχυτική διδασκαλία βάσει των αναγκών υποστήριξης/ενίσχυσης θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων.

Το ύψος της αποζημίωσης των μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών που θα απασχοληθούν σε δραστηριότητες ενισχυτικής διδασκαλίας ορίζεται σε ΚΥΑ βάσει της παρ.2 του αρ. 33 του ν.4737/2020.

Πηγή:esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Διακοπή ρεύματος σε ΤΚ & περιοχές των Δήμων Πύλης & Φαρκαδόνας

Ειδοποιούνται οι καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεσθούν απαραίτητ…