ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÇËÅÊÔÑÉÊÏ ÐÁÔÉÍÉ ÌÅÔÁÊÉÍÇÓÇÓ

Την αρχή κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Την ανεξέλικτη και πολλές φορές ανώριμη χρήση των ηλεκτρονικών πατινιών προσπαθεί να ελέγξει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος γίνεται δημόσιος φορέας επιχειρεί να ρυθμίσει οριστικά την κυκλοφορία τους, με πρόστιμα αλλά και τη θέσπιση τελών κυκλοφορίας.

Στους δρόμους της συμπρωτεύουσας βρίσκονται 2.000 πατίνια τα οποία καταλαμβάνουν 1.000 τ.μ. κοινόχρηστου χώρου, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν ανασυρθεί από τον Θερμαϊκό περισσότερα από 80 μικροοχήματα που κάποιοι έριξαν στη θάλασσα.

Η κατάσταση αυτή ώθησε τους αρμοδίους στην απόφαση να επιβάλουν χρηματικές ποινές και να καθιερώσουν τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου στις δύο εταιρείες που διαχειρίζονται τα ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη.

Στις άμεσες κινήσεις του Δήμου περιλαμβάνεται η δημιουργία προκαθορισμένων χώρων στάθμευσης των πατινιών από όπου και θα μπορούν να τα ενοικιάζουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους.

Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον η «αταξία» συνεχιστεί ο Δήμος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε επίδοση προστίμων, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Τα πατίνια αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο, επεκτάθηκαν γρήγορα στην Αθήνα όμως τα συχνά ατυχήματα, οι διαμαρτυρίες για συστηματική παραβίαση του ΚΟΚ και τα εγκαταλελειμμένα μικροοχήματα σχεδόν παντού στις πόλεις έφεραν τον διχασμό καθώς δεν υπήρχε ένα σχετικό πλαίσιο λειτουργίας της ασφάλειας.

Πηγή: altsantiri.gr (Με πληροφορίες από tanea.gr)

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…