olympus

Ένα ντοκιμαντέρ από την βραβευμένη δημοσιογράφο/σκηνοθέτη Αθηνά Κρικέλη, που αξίζει να παρακολουθήσετε και δεν πρέπει να χάσετε

Έτοιμη για νέα βραβεία είναι η Αθηνά Κρικέλη, που μαζί με τους συνεργάτες της έχουν προετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ αμερικανικών προδιαγραφών, που περιγράφει τη δημιουργία του βουνού Όλυμπος. Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά -σε σύνολο δώδεκα- αφιερωμένο στον Όλυμπο ντοκιμαντέρ της Ellopia Films USA, με το πρώτο να έχει αποσπάσει τρία παγκόσμια βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, που διεξήχθησαν το 2015 και 2016.

Στους πρόποδες του Ολύμπου, στο Αρχαίο Δίον στις 24 Ιουνίου 2016, και ώρα 9.30μμ πρόκειται να προβληθεί, σε παγκόσμια πρεμιέρα, το ντοκιμαντέρ της Ellopia Films USA 溺t Olympus the Creationσε σκηνοθεσία και σενάριο της βραβευμένης δημοσιογράφου/σκηνοθέτη Αθηνάς Κρικέλη, και συν σκηνοθέτη τον Δημήτρη Ζησόπουλο. Παραγωγή Ellopia Films USA

Η προβολή του ντοκιμαντέρ πρόκειται να γίνει στο αρχαίο θέατρο του Δίου (χώρος αφιερωμένος στη λατρεία των 12 Θεών του Ολύμπου) και συμπίπτει με τη διεξαγωγή του Μαραθώνιου Ολύμπου και την έναρξη του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Στην ωριαία παραγωγή αμερικανικών προδιαγραφών περιγράφεται η δημιουργία του βουνού «Όλυμπος» και οι γεωλογικές ιδιαιτερότητές του, που το κατατάσσουν στα πλέον ενδιαφέροντα βουνά του πλανήτη.

989.jpg

Το ταξίδι στο χρόνο ξεκινά πριν 250 εκατομμύρια χρόνια, με τη σύγκρουση των τεκτονικών πλακών, όταν ο Όλυμπος αποτελούσε παραλία της τεκτονικής πλάκας της Αφρικής, και καταλήγει στο σήμερα, με την βοήθεια σύγχρονων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων αλλά και των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, Ησίοδο και Όμηρο.

Στην ομάδα της παραγωγής συμμετέχουν Έλληνες, Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί, ενώ την μουσική του ντοκιμαντέρ έχει συνθέσει ο Γιώργος Χατζής. Αφηγητές είναι ο ηθοποιός Ντέιβιντ Γουάσιγκτον, γνωστός από τις αφηγήσεις του στο National Geographic και σε άλλα εξιδεικευμένα κανάλια προβολής ντοκιμαντέρ της Αμερικής ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης και ο ηθοποιός Ιωάννης Στρατάκης.

Το «Mt Olympus the Creation αποτελεί το δεύτερο από τη σειρά των 12 ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένα στον Όλυμπο, τα οποία η Ellopia Films USA σκοπεύει να ολοκληρώσει μέχρι και το 2018.

Ήδη το πρώτο ντοκιμαντέρ 摘lassona, the Secret Path to Mt. Olympus έχει αποσπάσει τρία παγκόσμια βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, που διεξήχθησαν το 2015 και 2016, ενώ είναι προτεινόμενο και για πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέας Υόρκης τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Την βραδιά θα προλογήσει η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, ενώ η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και ο πολιτιστικός Ομιλος Λιτοχώρου θα παρουσιάσουν ενα μικρό μουσικό αφιέρωμα στην ελληνική έντεχνη μουσική. Θα συμμετέχει και το Χορευτικό συγκρότημα της Κατερίνης

990.jpg

Αξίζει να σημειωθεί πως To ντοκιμαντέρ προβλήθηκε σε κλειστή προβολή μεταξύ γεωλόγων που συμμετείχαν στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Γεωλογίας της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, που φιλοξενήθηκε στο ΑΠΘ και στην αίθουσα προβολών του ΚΕΔΕΑ (Κέντρο Διάδωσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων).

Η προβολή πραγματοποιήθηκε μετά την επιθυμία των δημιουργών του ντοκιμαντερ για ένα σκληρό “κρας τεστ ενώπιον 120 γεωλόγων από όλο τον κόσμο, λίγο πριν την πρώτη παγκόσμια προβολή του. Οι κριτικές που απέσπασε ήταν από θετικές έως διθυραμβικές

Η Παγκόσμια πρεμιέρα διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Δήμου-Ολύμπου, το Φεστιβάλ Ολύμπου και το Olympus Marathon.

Πηγή:toxwni.gr

Load More Related Articles
Load More In Διασκέδαση
Comments are closed.

Check Also

Τομή στη Δημόσια Διοίκηση το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων Δημοσίου

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μαζί με την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη, παρουσίασ…