erimia
«Τον τελευταίο καιρό διαβάζω στις εφημερίδες άκρως ενδιαφέροντα νέα για την πόλη της Καλαμπάκας,την δεύτερη σε πληθυσμό του νομού μας.
Το κυριότερο-ίσως- είναι η σύνδεση των σπιτιών, των δημόσιων κτιρίων και των επιχειρήσεων με το δίκτυο του φυσικού αερίου,προσφέροντας πολύτιμη ζέστη σε οικονομικότερες τιμές.
Ένα άλλο, επίσης σημαντικό είναι το νέο και σύγχρονο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου που ήδη λειτουργεί από τις αρχές Σεπτέμβρη, χωρίς βέβαια να είναι ελάχιστης σημασίας και οντότητας η δημιουργία ενός μοντέρνου πάρκου άθλησης και αναψυχής στο Ρίζωμα(ή Πλάτανο νομίζω).
Όλα αυτά αποδεικνύουν στην πράξη πως η δημοτική Αρχή της Καλαμπάκας σχεδίασε, μελέτησε, οργάνωσε και τελικά κατάφερε να υλοποιήσει τα παραπάνω έργα, αφού τα ενέταξε κιόλας σε κάποιο κοινοτικό πρόγραμμα.
Με λύπη μου κάνω τη σύγκριση με την κωμόπολη που διαμένω με την οικογένειά μου και εργάζομαι,την Πύλη..Φευ!
Φυσικό αέριο δεν διαθέτουμε,το Δημοτικό Σχολείο Πύλης στεγάζεται -κατά το ήμισυ-σε λυόμενες αίθουσες, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό πάρκο αναψυχής(ο χώρος του παλιού γηπέδου δίπλα στο ποτάμι, ίσως είναι ο καταλληλότερος).
Όλα αυτά με κάνουν να αναρωτιέμαι σαν απλός πολίτης-θεατής των  τεκταινόμενων. Τι δεν κάνουμε καλά σε τοπικό επίπεδο;
Μήπως δεν διεκδικούμε; Φταίει η απειρία μας; Μήπως η ανοργανωσιά μας; Φταίει ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, οι υπηρεσίες; Πότε θα δούμε ένα έργο που να βελτιώσει τη ζωή μας, αλλά κι εκείνη των παιδιών μας;
Έρημη η Πύλη(για να δικαιολογήσω και τον τίτλο) το βράδυ…………Οδεύουμε προς τον χειμώνα….»
                                                                                                                                                   
Λεπενιώτης Αλέξανδρος, Kάτοικος Πύλης
Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Επιχειρούν παντού τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον καθαρισμό ποταμών, την ενίσχυση αναχωμάτων και την αποκατάσταση δικτύου 

Σε δεκάδες σημεία συνεχίζουν να επιχειρούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον…