Arxiki

Με έντονους διαξιφισμούς και εντάσεις, κύλισε η χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης, φαινόμενο το οποίο μέχρι πρότινος ήτο άγνωστο, τουλάχιστον στον βαθμό που χθες συνέβη.

Συγκεκριμένα, τα αίματα άναψαν όταν ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Πύλης Αξιών» κ. Περικλής Μητρονάτσιος, κατά την διαδικασία των ερωτήσεων, κατηγόρησε τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κ. Ούτρα της κυβερνώσας παράταξης «Μαράβα», ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει από ετεροδημότες κατοίκους του χωριού, ο κ. Ούτρας προέβενε σε παράνομη βόσκηση των κοπαδιών του στην εκεί περιοχή, γι’ αυτό και πρόεβη σε δύο δωρεές προς την Τ.Κ. Παχτουρίου, μία ποσού της τάξεως των 3.600€ και μία έτερη στο παρελθόν ποσού της τάξεως των 3.000€(για το νεκροταφείο).

Όπως υποστήριξε ο κ. Μητρονάτσιος, αυτές οι δωρεές έπρεπε να έλθουν εις γνώσιν του ΔΣ, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ούτρας, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι οι δωρεές ιδιώτη ως πρωτοβουλία, αφορούν τον ίδιο και όχι το Δ.Σ., λέγοντας προς τον κ. Μητρονάτσιο πως αυτού του είδους ισχυρισμοί, επισύρουν ακόμα και μήνυση.

Ένταση και αντεγκλήσεις επίσης υπήρξαν μεταξύ του δημ. συμβούλου της αξ/κής αντιπολίτευσης του «Πύλης Όραμα» κ. Θεοδ. Χρ. Χήρα και της προέδρου του ΟΚΠΑΔ, όταν ο πρώτος υπέδειξε στην κα Πανάγου να παραιτηθεί από τη θέση της, επειδή κατά την γνώμη του δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο ρόλο της, με την κα Πανάγου να ανταπαντά ότι αυτό είναι θέμα Δημάρχου και όχι του ιδίου.

Εκτός αυτών των συμβάντων, ένταση και εκνευρισμός προκαλούνταν στο Σώμα, αλλά & στο κοινό των πολιτών που παραβρέθηκε, από την καθυστέρηση με την οποία διεξάγονταν η διαδικασία των ερωτήσεων, αλλά και σε κάποια άλλα θέματα ημερήσιας διάταξης, από άγνοια ή κατάχρηση του κανονισμού, που επιδείκνυαν ορισμένοι εκ των συμβούλων επί της διαδικασίας, αλλά και επί των θεμάτων, ενώ χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση συμβούλου, καθώς σημερινή του πρόταση ερχόταν σε αντίφαση με έτερη που είχε καταθέσει σε προηγούμενο Δ.Σ. και μεταξύ των έχουν άμεση συνάφεια.

Όσον αφορά τα θέματα ημερήσιας διάταξης(βλ. ΕΔΩ), από αυτά πέρασαν…

Ομόφωνα τα…6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-21-22-23 και 24

Κατά πλειοψηφία τα…2-3-5-17 και 18, ενώ το πρώτο θέμα αναβλήθηκε προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.

DSC06699

DSC06700

DSC06701

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

«Πορεία νίκης», έδειξε και η περιοδεία της Τρίτης, για τον Κώστα Μαράβα 

Συνέχεια στην πορεία της νίκης για τον Κώστα  Μαράβα και την Τρίτη από τα χωριά Πηγή, Λυγα…