4570176

(φωτό:EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η αποψινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόσληψη 10.000 δημόσιων υπαλλήλων το 2020 μετά το deal Πολιτείας-Εκκλησίας.

«Ουδεμία έκπληξη προκαλεί πια ότι ο κ. Τσίπρας δεν ντρέπεται να λέει τόσα ψέματα δημοσίως» σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση, επικεντρώνοντας την κριτική της στη σχέση των δύο κυβερνητικών εταίρων αλλά και τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει πως «επιβεβαιώθηκε πλέον και δια στόματος του κ. Τσίπρα ότι με τον κ. Καμμένο συνεχίζουν να κοροϊδεύουν σε πλήρη συνεννόηση τους πολίτες» εστιάζοντας στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι ο Πάνος Καμμένος, αφού καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα συνεχίσει να τον στηρίζει.

Κίνημα Αλλαγής: Έχουν χάσει και τον λογαριασμό

Σφοδρή κριτική άσκησε και το Κίνημα Αλλαγής, ισχυριζόμενο ότι η κυβέρνηση «έχει χάσει τον λογαριασμό».

«Το πρωί η αρμόδια υπουργός εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις το 2020. Πριν περάσει η ημέρα ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε 16.000 προσλήψεις για το 2019 και 18.000 για το 2020. Και ως κερασάκι στην τούρτα ο κ. Γαβρόγλου άλλες 15.000 εκπαιδευτικών. Στην προσπάθεια να διαχειριστούν την ήττα τους, έχουν χάσει και τον λογαριασμό. Αλλά ούτως ή άλλως στα χαρτιά είναι… Άντε λοιπόν να τις εκατοστήσουν», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

ΚΚΕ: Η αμείλικτη καθημερινότητα δείχνει το μέγεθος της κοροϊδίας του κ. Τσίπρα

Για κοροϊδία και «παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής» μίλησε με τη σειρά του το ΚΚΕ.

«Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε ξανά, ως παροχές, τη γνωστή κυβερνητική πρακτική «σου παίρνω 10, σου δίνω 1», για να στηρίξει το παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής και της δίκαιης ανάπτυξης. Το πρόβλημα, για τον κ. Τσίπρα, είναι ότι η αμείλικτη καθημερινότητα, η μονιμοποίηση των μνημονιακών μέτρων, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η μείωση των μισθών και συνολικά του διαθέσιμου εισοδήματος, η ένταση των πλειστηριασμών, μαζί με την επιλογή να γίνει η Ελλάδα αμερικανονατοϊκό ορμητήριο, δείχνουν το μέγεθος της κοροϊδίας» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ.

«Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να δικαιολογεί, στο όνομα του «δημοσίου συμφέροντος», τις άδικες περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι – ακόμη κι αυτές που έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – προκειμένου να εμποδίσει τις διεκδικήσεις τους» προσθέτει ο Περισσός.

«Από κει και πέρα, η δέσμευση για προσλήψεις στο Δημόσιο, σε βάθος χρόνου και πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, με αφορμή τη συμφωνία με την Εκκλησία, δεν θα πρέπει να κρύψει ότι αυτή η συμφωνία έχει στον πυρήνα της τη διατήρηση του συνταγματικού εναγκαλισμού Kράτους – Εκκλησίας, μαζί με τη δημιουργία ενός Ταμείου με το οποίο νομιμοποιούνται οι κατά καιρούς διεκδικήσεις της Εκκλησίας, σε βάρος της δημόσιας περιουσίας», καταλήγει το ΚΚΕ.

Ποτάμι: Απαντήσεις επιπέδου… 15 μελούς

Το Ποτάμι, αναφέρει πως θα μπορούσαμε να πει πολλά, ωστόσο επικεντρώνεται στις τελευταίες απαντήσεις του κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που αφορούσαν την εγκληματικότητα μέσα στα Πανεπιστήμια.

«»Όλα είναι ένα ψέμα» είπε ο πρωθυπουργός» αναφέρει το Ποτάμι και καλεί τους πολίτες να προσέξουν πως «δεν είναι ένα αθώο ψέμα, αλλά η οργανωμένη προπαγάνδα των μίσθαρνων οργάνων της άρχουσας τάξης!».

Η Σεβαστουπόλεως εστιάζει στον συλλογισμό του πρωθυπουργού ότι η ρητορική για την εγκληματικότητα μέσα στα πανεπιστήμια έχει στόχο «να υποβαθμιστούν τα δημόσια ιδρύματα, για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να επιτρέψει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, στα οποία θα φοιτούν μόνο τα παιδιά των πλουσίων» σχολιάζοντας πως «η (πολιτική) επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

cnn.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…