hot spots

Νέα ένταση επικράτησε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Κω, έξω από το στρατόπεδο 148 όπου θα κατασκευαστεί hot spot για την καταγραφή μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στο νησί από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Την ίδια ώρα, την άρνησή της να συναινέσει στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, εξέφρασε η διοίκηση του Δήμου Δέλτα.

Όπως δήλωσε στο Mega η Κατερίνα Φιλοπούλου, δημοσιογράφος στο «Βήμα της Κω», περισσότεροι από 100 κάτοικοι του Πυλίου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο, άναψαν φωτιές και απέκλεισαν το δρόμο, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στον Λινοπότη.

Οι εργασίες στο στρατόπεδο για την κατασκευή του hot spot ξεκίνησαν την Παρασκευή, από τα συνεργεία του στρατού που έχουν αναλάβει την εκπόνηση του σχεδίου.

Λίγο μετά την έναρξη των εργασιών ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ, που προχώρησαν σε ρίψη χημικών, ενώ τρεις πολίτες τραυματίστηκαν από γκλομπ και δύο γυναίκες έχασαν τις αισθήσεις τους.

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…