kakokairia

Το θάνατο ενός ανθρώπου προκάλεσε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτυπάει τις τελευταίες μέρες το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας – Στα «όριά» του το νησί της Ζακύνθου – Σοβαρά προβλήματα και στην Αττική

Νεκρός εντοπίστηκε ο 33χρονος άνδρας που αγνοούνταν από τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου (26/11/) στην περιοχή του Βανατού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα της Ζακύνθου, κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας εντόπισε αργά το απόγευμα της Κυριακής (27/11) τη σορό του 33χρονου σε απόσταση τριών χιλιομέτρων, απ’ όπου είχε βρεθεί νωρίτερα το αυτοκίνητό του.

Κλειστά τα σχολεία σήμερα (28/11) στη Ζάκυνθο

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Ζακύνθου με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του νησιού να μην μετακινούνται άσκοπα, ιδιαίτερα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Τέλος, το πρωί της Δευτέρας στις 08:30 θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου που θα έρθει εκτάκτως στο νησί για τα προβλήματα που δημιούργησε η σημερινή κακοκαιρία.

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Ζάκυνθο

zakynthos8

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος από το πρωί της Κυριακής, καθώς οι ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το νησί από το βράδυ του Σαββάτου είναι μεγάλες.

Από το πρωί της Κυριακής, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 50 κλήσεις για βοήθεια, ενώ έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της με δύο οχήματα, 11 πυροσβέστες και δύο διασωστικές λέμβους.

Στην Αγία Τριάδα και την πόλη της Ζακύνθου, η Πυροσβεστική παρεμβαίνει για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Επίσης, έκλεισε η επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ κατολισθήσεις έγιναν στο Βασιλικό και το Γερακαρίο.

Παράλληλα, αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν στο χωριό Κυψέλη.

Δύσκολες στιγμές για τους κατοίκους του χωριού Αμπελόκηποι

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι στο χωριό των Αμπελοκήπων καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει σε πολύ υψηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να κλείσει, μετά από απόφαση της τροχαίας Ζακύνθου και της περιφερειακής ενότητας, η εθνική οδός Ζακύνθου – Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ έχουν πλημμυρίσει οικίες και καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, η στάθμη του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.

Στο χωριό των Αμπελοκήπων, η πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου, αναγκάστηκε να απεγκλωβίσει οικογένεια ημεδαπών ενώ πραγματοποίησε δεκάδες αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.

Προβλήματα και στην Αττική

Αρκετά προβλήματα έχουν προκαλέσει και στο νομό Αττικής οι κακές καιρικές συνθήκες.

3975117

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα περισσότερες από 400 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και οχτώ για απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής οι 45 Πυροσβέστες με τα 20 οχήματα συνέχιζαν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια).

Παράλληλα, πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ ακινητοποιήθηκαν δεκάδες οχήματα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, έχουν δοθεί πλέον στην κυκλοφορία η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων, η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, καθώς και η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα, που είχε κλείσει νωρίτερα από το ύψος της οδού δημάρχου Χρ.Μπέκα έως την Κων.Παλαιολόγου.

Μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές των Αθηνών

3975980

Για περισσότερο από 10 ώρες παρέμειναν χωρίς ρεύμα, οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα στη Βικτώρια, στην 3ης Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αττικής και στους Αμπελόκηπους στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αιτία του προβλήματος οι βλάβες σε υποσταθμούς της ΔΕΗ λόγω των πλημμυρών.

Να σημειωθεί ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, μία νέα, ισχυρή νεροποντή έπληξε το λεκανοπέδιο της Αττικής, δημιουργώντας νέα προβλήματα.

newsbomb.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…