Antipoliteysi Mouzakiou

Οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Μουζακίου Παρασκευή Ντούρβα, Ολυμπία Διαμαντοπούλου, Θανάσης Καρύδας και Λάμπρος Γιώτης, ενημερώνουμε τους δημότες ότι είμαστε στη διάθεσή τους να συνδράμουμε σε κάθε περίπτωση τις δύσκολες ώρες που διανύει η χώρα μας.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε πως αυτές τις κρίσιμες ώρες η διοίκηση του Δήμου δεν επιλέγει το δρόμο της συναίνεσης και συνεργασίας. Η μοναδική σύγκληση των επικεφαλής έγινε με δική μας πρωτοβουλία κι ενώ συζητήσαμε για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Μουζακίου, μετά από λίγες ώρες πληροφορηθήκαμε πως ο Δήμαρχος αποφάσισε την αναστολή της, δίχως  περεταίρω ενημέρωσή μας.

Πριν καν τυπικά και μόνο αποφασίσουμε την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων για μείωση Δημοτικών Τελών κλπ. των κλειστών επιχειρήσεων λόγω Κορωνοϊού, ο Δήμαρχος έσπευσε να εξαργυρώσει πολιτικά τις ελαφρύνσεις ως δήθεν δική του πρότασή-εισήγησή , κοντόφθαλμα και ατομικά, λες και δεν πρόκειται για όλους τους  δημότες , όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ένα δημοτικό συμβούλιο που συγκλήθηκε  από την πρόεδρο και τον Δήμαρχο με 14 θέματα ημερήσιας διάταξης, δίχως τη συμμετοχή του αντιπροέδρου, δίχως να ερωτηθούμε οι επικεφαλής , με  ειδική κατ’ εξαίρεση διαδικασία δια περιφοράς  με ηλεκτρονικά μέσα, με πλείστα προβλήματα τόσο απ’ την πλευρά του Δήμου (ελλιπή αποστολή mail-αδυναμία πρόσβασης στο link των εισηγήσεων κλπ.), όσο και απ’ την πλευρά των Δημοτικών Συμβούλων καθόσον πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ατομικά ηλεκτρονικά μέσα, που αρκετοί εξ ημών δεν διαθέτουμε.

Μια διαδικασία που καθιστά αδύνατη τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων , όπως:

.O εφοδιασμός των εργαζομένων του Δήμου με μέσα ατομικής προστασίας.

. Η  λειτουργία του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

.Η σίτιση  άπορων δημοτών.

.Η  πρόσκληση  ομάδας εθελοντών .

.Η λειτουργία τετραψήφιου αριθμού έκτακτης ανάγκης στο Δήμο.

.Η απολύμανση εξωτερικών χώρων, Δημοτικών και άλλων κτηρίων .

.Η επαναλειτουργία της λαϊκής αγοράς του  Σαββάτου .

.Η διάθεση της μαθητικής εστίας για φιλοξενία υγειονομικού κ.ά. προσωπικού.

Κατόπιν τούτου ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ως Επικεφαλής εκπροσωπώντας τις δημοτικές μας ομάδες , δια της πρακτικής που ακολούθησε η Πρόεδρος, η οποία εφαρμόζοντας αθέμιτα μέσα και προβάλλοντας εκβιαστικά διλήμματα στους δημοτικούς συμβούλους υφάρπαξε την ψήφο για την απαρτία της συγκλήσεως του Δημοτικού Συμβουλίου. Όσον δε αφορά για την προκλητική επικρότηση τάχα της «επιτυχίας της σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου», την προσβάλει τόσο ως Πρόεδρο όσο και ως νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλο.

Κατόπιν τούτου ΖΗΤΟΥΜΕ την συμμόρφωσή της και τον σεβασμό ως προς την ψήφο του κάθε δημοτικού συμβούλου, που πρέπει να τίθεται συνειδητά και χωρίς εκβιασμούς.

Εμείς οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποφασίζουμε τη διάθεση  των αποζημιώσεων από τη συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου για το επόμενο τρίμηνο. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι ειδικοί συνεργάτες .

Αγαπητοί συνδημότες οι δύσκολες μέρες που διανύουμε απαιτούν συναίνεση και συνεννόηση. Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να ενεργήσει συναινετικά , όπως όλοι οι Δήμοι της Ελλάδος. Απαιτούμε  τακτική και άμεση ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας. Μόνο έτσι θα επιτελέσουμε το ρόλο που μας αναθέσατε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνδράμουμε σε κάθε περίπτωση.

Δυστυχώς με λύπη μας διαπιστώνουμε πως ο Δήμαρχος Μουζακίου δεν μετουσίωσε μέχρι σήμερα το κλίμα συναίνεσης, σύμπνοιας και συνεννόησης που υπόσχονταν κατά την ανάληψη των καθηκόντων του και ακολουθεί λανθασμένες πρακτικές.

Ελπίζουμε τούτες τις δύσκολες μέρες να αλλάξει στάση για το καλό όλων μας.

Με την ευχή να παραμείνει ο Δήμος μας χωρίς κρούσμα Κορονωϊου και να απαλλαχτούμε γρήγορα από αυτή την  πανδημία , προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας και μένουμε σπίτι.

Οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Μουζακίου

  1. Παρασκευή Ντούρβα
  2. Ολυμπία Διαμαντοπούλου
  3. Θανάσης Καρύδας
  4. Λάμπρος Γιώτης
Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Την Πέμπτη 2/11, η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγ. Γεωργίου, στην Πιαλεία