a640dd405e21ee73d9ad0c1153971c0f-1
  • Άμεση λήξη των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
  • Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία
  • Οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες αρχίζουν τα δρομολόγια άμεσα
  • Η ΠΝΟ έλαβε την εν λόγω απόφαση μετά τη νέα πρόταση των πλοιοκτητών για αυξήσεις 2%

Την απόφαση να λήξει η απεργίας τους έλαβαν το μεσημέρι της Τρίτης οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία, αναστέλλοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Αναλυτικότερα, η απόφαση, η οποία ελήφθη με πλειοψηφία 10 – 4, έχει άμεση εφαρμογή, γεγονός που σημαίνει ότι τα πληρώματα θα πρέπει να επανδρώσουν το ταχύτερο τα πλοία και αυτά θα ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια τους από και προς τα νησιά.

Η ΠΝΟ έλαβε την εν λόγω απόφαση μετά τη νέα πρόταση των πλοιοκτητών για αυξήσεις 2% και ικανοποίηση άλλων αιτημάτων του κλάδου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΠΝΟ «με την πρόταση του ΣΕΕΝ ικανοποιείται εν μέρει το αίτημα της Ομοσπονδίας για ουσιαστικές αυξήσεις, ωστόσο οι ναυτεργάτες, παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, περιμένοντας χειροπιαστές λύσεις από τους κυβερνώντες και την εργοδοσία για την επίλυση και των λοιπών προβλημάτων του κλάδου σύμφωνα με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας».

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τροποποιήσεις ή αλλαγές των δρομολογίων.

Οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες αρχίζουν τα δρομολόγια άμεσα.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ξεκίνησε την απεργιακή της κινητοποίηση στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας και αποφάσισε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να την παρατήσει για άλλο ένα 24ωρο μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.
altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…