7nhHFInlnbbCOW0WNuhC

Έκτακτο ειδικό επίδομα για τους υγειονομικούς και μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, ζήτησε από την κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Ραντάρ, των δημοσιογράφων Τάκη Χατζή και Δήμου Βερύκιο, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι παράλληλα με την προκήρυξη των 2000 θέσεων συμβασιούχων, πρέπει να προκηρυχτούν και ισάριθμες μόνιμες θέσεις εργασίας στο ΕΣΥ, ώστε να υπάρχει ένα κίνητρο για κάποιον να εργαστεί στο Σύστημα Υγείας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είπε ακόμα ότι όλες οι προκηρύξεις που είχαν ξεκινήσει μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018, δηλαδή οι προκηρύξεις του 2018 και του 2019, που είχαν παγώσει, πρέπει τώρα να επανενεργοποιηθούν, όπως πρέπει απνευστί να υλοποιηθεί και η υπόσχεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ, για προκήρυξη 1500 θέσεων εργασίας. Και αυτά πρέπει να γίνουν γιατί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι ανάγκη να ενισχυθεί με μόνιμες θέσεις προσωπικού και μάλιστα επειγόντως.

Επιπλέον ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε: «Όλα τα νοσοκομεία που είχαν κλείσει την περίοδο της τρόικας πρέπει τώρα να συντηρηθούν και να εξοπλιστούν. Τη δαπάνη να την αναλάβουν οι έλληνες εφοπλιστές. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως διότι όλοι γνωρίζουν ότι το ελληνικό κράτος, κι εγώ ως υπουργός Ναυτιλίας, στήριξε την ελληνική ναυτιλία σε δύσκολες στιγμές, απέναντι  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε θέματα Ανταγωνισμού.

Ας επιδείξουν λοιπόν πάλι τον πατριωτισμό τους.  Αλλά και όλοι οι πλούσιοι Έλληνες, που μπορούν να κάνουν δωρεές, ας τις κάνουν τώρα σε συνεννόηση με τα νοσοκομεία, γιατί τα νοσοκομεία έχουν ανάγκη από πολλά πράγματα. Δε χρειάζεται να δείχνουν χρήματα. Ας αγοράζουν υλικά και εξοπλισμό που χρειάζονται τα νοσοκομεία». Και πρόσθεσε: «Ζητώ να γίνει έρευνα, ακόμα και δημοσιογραφική, για τις τιμές του τεστ για τον κορονοϊό, στον ιδιωτικό τομέα. Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι ζητούν πολύ υψηλές τιμές και μάλιστα ζητούν τα χρήματα να είναι μαύρα», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Κουρουμπλής, ως πρώην υπουργός Υγείας έκανε έκκληση να εξαντληθούν οι δυνατότητες που έχει το κράτος, ώστε οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, να ανταμειφθούν (πέραν από την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, που είναι πάγιο αίτημα του κλάδου και που πρέπει να ικανοποιηθεί άμεσα) και με ένα έκτακτο, ειδικό επίδομα που θα καταβληθεί εντός των ημερών, όσο δηλαδή διαρκεί αυτή η έκτακτη κρίση στον τομέα της υγείας.

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Την Πέμπτη 2/11, η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγ. Γεωργίου, στην Πιαλεία